Foto

Team Bucharest, locul patru in duelul stelelor mondiale ale baschetului 3x3

Echipa Bucurestiului, reprezentanta de baschet 3x3 a Romaniei si a popularei competitii nationale Sport Arena Streetball (www.3la3.ro, www.facebook.com/SportArenaStreetball), s-a clasat pe locul patru in turneul “FIBA 3x3 All Stars”, care a reunit la Doha, in Qatar, in acest week-end, cei mai valorosi jucatori de baschet 3x3 din intreaga lume. Pentru performanta obtinuta, Team Bucharest, condusa impecabil de legendarul Angel Santana, a fost recompensata de FIBA cu 14.000 de dolari.
 
Atmosfera de mare sarbatoare la Doha, in Qatar, in week-end-ul recent incheiat, la startul celei mai spectaculoase competitii de baschet 3x3 din acest an, FIBA 3x3 All Stars 2014, eveniment la care a fost prezenta alaturi de alte cinci echipe de renume si reprezentanta Romaniei, Team Bucharest. Chiar daca se aflau pentru prima oara in aceasta formula la o competitie de baschet 3x3 Angel Santana, Cristian Craciun, Iulian Corneanu (coechipieri la Stiinta Bucuresti) si spaniolul Alejandro Machin (n.n. – Bogdan Popescu, Vasile Stefan si Catalin Vlaicu au absentat deoarece sunt prinsi cu meciurile din LNBM), au reusit o victorie extrem de importanta in debutul din grupe, in fata canadienilor de la Saskatoon. A fost o razbunare in fata aceleeasi echipe canadiene care la Tokyo, la turneul final al circuitului mondial FIBA, ne-a eliminat in semifinale. Baschetbalistii de la Team Bucharest au cedat apoi, in al doilea meci din grupa, in fata lituanienilor de la Kaunas, dar s-au calificat mai departe in semifinalele competitiei, unde au dat din nou ochi cu sarbii din Novi Sad, campioni in 2014 in FIBA 3x3 World Tour. In cele din urma, sarbii s-au dovedit a fi mult mai puternici astfel ca Team Bucharest a fost nevoita sa se multumeasca cu locul patru in ierarhia finala a FIBA 3x3 All Stars 2014.
Pentru performanta realizata, componentii Team Bucharest au primit din partea forului international un cec de 10.000 de dolari pentru calificarea la turneul de la Doha, precum si un cec de 4.000 de dolari pentru clasarea pe locul patru, in vreme ce invingatoarea, Team Novi Sad, a incasat in total un cec de 35.000 de dolari.
Turneul, care a fost organizat in zona de promenada de la Katara Beach, unul dintre principalele puncte de atractie turistica din Doha, a fost dotat cu premii in valoare totala de 120.000 de dolari. Pe langa participarea propriu-zisa la turneul FIBA 3x3 All Stars 2014, baschetbalistii prezenti au fost implicati si in mai multe evenimente conexe, care au inclus vizite in scoli si spitale sau sesiuni de autografe, primind in schimb tot tratamentul de care se bucura marile vedete dintr-o disciplina aflata in plina ascensiune pe scena sportului mondial. In cadrul acestor actiuni, Team Bucharest a sustinut o lectie deschisa de baschet la o scoala unde activeaza si o fosta componenta a nationalei feminine de baschet a Romaniei si a Sportului Studentesc, Nicoleta Motroc. Santana&Co. au plecat cu greu de langa cei aproape 200 de copii de la Newton International School, alaturi de care au petrecut doua ore pline de baschet si distractii.
Evenimentul de la Doha a incheiat, astfel, calendarul FIBA 3x3 din 2014, un an prolific pentru baschetul 3x3 din Romania, in care tricolorii au obtinut primul titlu european din istorie, castigat la Bucuresti, in luna septembrie, si de asemenea, in care Team Bucharest a obtinut locul doi in Mastersul FIBA de la Praga si locul patru la FIBA 3x3 World Tour Final de la Tokyo, performantarepetata si la FIBA 3x3 All Stars!

Parteneri