Foto

Tenter: Trebuie sa invatam ca un joc dureaza 40 de minute!

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei a pasit cu stangul in campania de calificare la EuroBasket 2015, tricolorii pregatiti de antrenorii Marcel Tenter si Milorad Perovic cedand, joi seara, in Sala Sporturilor din Constanta, in fata incomodei selectionate a Bulagriei, cu scorul de 68-84 (21-20, 19-22, 11-18, 17-24).
 
Astfel, la capatul unui joc echilibrat doar in primele 25 de minute, timp in care tricolorii nostri au evoluat de la egal la egal cu adversarii lor, Bulgaria s-a desprins pe final si si-a adjudecat victoria, cu 84-68, blocand practic accesul spre o calificare mult ravnita.
La finalul jocului de la Constanta, antrenorul Marcel Tenter a precizat ca tricolorii trebuie sa invete din greselile facute atat la jocurile amicale, cat si la partida de joi seara, fiind obligati sa inteleaga ca un joc dureaza 40 de minute! “A fost un meci pe care l-am pierdut pe multe greseli copilaresti facute in ultimele doua sferturi. Am pierdut recuperari, pe care in mod normal nu trebuia sa le pierdem, am dat niste pase gresite in momente critice, pe care nu trebuia sa le dam, iar bulgarii au raspuns mereu cu o precizie foarte mare, in special in ultimele doua sferturi, de la linia de libere dar si de la aruncarile de trei puncte”, a subliniat fostul mare international roman, care incearca in prezent din postura de antrenor sa readuca nationala Romaniei in elita continentala. “In seara aceasta am intalnit un adversar valoros, si vreau sa felicit pe aceasta cale oponentii nostri pentru victoria obtinuta, dar sunt convins ca echipa noastra poate sa joace mult mai bine si poate sa arate mult mai bine timp de 40 de minute si nu doar 26 de minute, asa cum s-a intamplat la jocul de azi”, a continuat Tenter. “Este greu de spus ce se intampla dupa primele 20 de minute. Si la jocurile amicale, dar si azi, in jocul cu Bulgaria, am avut o cadere dupa pauza, atat fizica, cat si psihica, ceea ce nu este permis la acest nivel. Cred ca jucatorii au revenit de la vestiar un pic cam relaxati, poate ca le-a dat prea mare incredere faptul ca au jucat de la egal la egal in primele doua sferturi, dar bulgarii ne-au aratat ca nu trebuie sa se intample acest lucru la acest nivel. Si cred ca orice echipa de valoare te taxeaza daca nu esti conectat la maximum pe toata durata jocului. De altfel, pe viitor trebuie sa invatam ca un meci nu tine nici 20 sau 25 de minute, nici 38 de minute, ci 40 de minute! Pana la fluierul final al arbitrului trebuie sa ai aceeasi concentratie maxima si sa cauti sa faci cat mai putine greseli, ca sa poti emite pretentii la victorie”, a concluzionat Tenter.
 
La randul sau, cel mai bun marcator al echipei noastre, Andrei Mandache (18 puncte), a punctat: “A fost un meci greu, un meci disputat, cel putin pana la jumatatea sfertului al treilea, cand noi, din pacate, am pierdut controlul iar bulgarii au reusit sa ne domine la un capitol la care am lucrat mult in ultima vreme, si ma refer aici la recuperari. Dupa pauza, cred ca a intervenit un pic de relaxare dupa ce am jucat bine in primele 20 de minute si bulgarii nu ne-au iertat. Din pacate, noi in aceasta vara, la jocurile amicale, dar si azi, am avut probleme in sfertul trei si inceputul sfertului al patrulea. Cred ca sunt aspecte la care trebuie sa mai lucram. Si azi, am acordat sanse echipei adverse si astfel putem spune ca am pierdut pe greselile noastre, pentru ca bulgarii au speculat prompt in ultimele 15 minute toti pasii nostri gresiti.
 
Conform datelor oficiale, punctele Romaniei au fost realizate de MANDACHE (18 p, 2x3, 2 rec, 2 pase, 5 int), KABENGELE (11 p, 1x3, 3 rec, 2 pase, 2 int, 1 cap), TUDOR (10 p, 2x3, 3 rec, 5 pase, 1 int), TIBIRNA (9 p, 5 rec, 2 int, 1 cap), GUTOAIA (9 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int), NICOARA (6 p, 3 rec, 1 pasa), BACIU (3 p, 1 rec), SILVASAN (2 p, 4 rec, 2 pase, 1 int). Au mai evoluat DRAGUSIN (4 rec, 1 pasa), POPESCU (1 rec, 1 int) si CAPUSAN.

Urmatorul joc oficial al tricolorilor va avea loc in data de 07 august, tot in Sala Sporturilor din Constanta, de la ora 18:00, impotriva Islandei, partida urmand sa fie transmisa in direct pe DIGI SPORT.

FOTO - Lilov in disputa directa cu Gutoaia (faza din jocul Romania - Bulgaria) - copyright FRB (credit Traian Racu)

Parteneri