Foto

Teste utile cu Lituania si Letonia inaintea FIBA EuroBasket 2017

Reprezentativa de seniori a Romaniei participa incepand de maine la un puternic turneu international gazduit de Riga, “Vulturii” urmand sa-si masoare fortele cu puternicele selectionate ale Lituaniei, in data de 18 august, si Letoniei, in data de 20 august, ambele meciuri urmand sa inceapa de la ora 19:30. Nationala noastra tricolora pregatita de antrenorul principal Marcel Tenter a ajuns astazi la Riga si urmeaza sa revina in tara in data de 21 august, urmand sa intre in linie dreapta pentru FIBA EuroBasket 2017 cu ultimele antrenamente din Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.
 
Peste exact doua saptamani, reflectoarele Salii Polivalente din Cluj-Napoca se vor aprinde pentru meciurile primei runde a Grupei C din cadrul FIBA Eurobasket 2017, in care fanii baschetului si nu numai vor avea ocazia sa urmareasca trei confruntari de interes: Ungaria - Croatia (ora 15:00); Spania - Muntenegru (ora 17:45); Romania - Cehia (ora 20:30).
Aflata in plina campanie de pregatire, nationala Romaniei a ajuns, astazi, la Riga, pentru a participa la ultimul turneu international de verificare dinaintea debutului intrecerilor continentale, "Vulturii" urmand sa se confrunte cu puternicele reprezentative ale Lituaniei, in data de 18 august (de la ora 19:30), si Letoniei, in data de 20 august (de la ora 19:30). Pentru ultimele meciuri de pregatire si verificare a potentialului tricolor, antrenorul principal Marcel Tenter are la dispozitie urmatorul lot format din 14 sportivi, cu precizarea ca Giordan Watson a ramas in tara: 
Vlad MOLDOVEANU
Andrei MANDACHE
Alexandru OLAH
Emanuel CATE
Rolland TOROK
Catalin BACIU
Nandor-Levente KUTI
Bogdan NICOLESCU
Radu VIRNA
Titus NICOARA
Radu PALICIUC
Catalin PETRISOR
Octavian POPA-CALOTA
Adrian TUDOR
 
Totodata, reamintim ca staff-ul tehnic al nationalei Romaniei pentru FIBA EuroBasket 2017 este format din:
 
Marcel TENTER – antrenor principal
Milorad PEROVIC – antrenor secund
Scott SIMPSON – consultant in strategie si analiza
Marko STOJANOVIC – preparator fizic
Radu CHEREGI – scouter
Razvan MELINTE – doctor
Adrian RESTEMAN – kinetoterapeut
Nicolae NITA – fizioterapeut
Marius TOMA – team manager
Constantin IOAN – antrenor coordonator
Claudiu FOMETESCU – antrenor federal
Traian Racu – ofiter de presa

Dupa meciurile de verificare de la Riga, “Vulturii” revin in tara in data de 21 august, urmand sa intre in linie dreapta cu pregatirile de la Cluj-Napoca pentru o participare cat mai buna la FIBA Eurobasket 2017.
Reamintim ca nationala Romaniei participa dupa o absenta de trei decenii la intrecerile continentale, tricolorii fiind distribuiti in Grupa C a FIBA Eurobasket 2017, alaturi de campioana en-titre, Spania, dar si de Croatia, Cehia, Ungaria si Muntenegru.
Programul complet al meciurilor pe - http://www.fiba.com/eurobasket/2017

FOTO - Nationala Romaniei inaintea FIBA EuroBasket 2017 (copyright Sandor Manases)

Parteneri