Foto

Timba Timisoara si Farul Constanta au promovat in prima liga

Dupa trei zile pline cu baschet, BC Timba Timisoara si Farul Constanta sunt echipele care au promovat in prima liga din Romania. Daca echipa de la malul marii revine dupa sapte ani in primul esalon, Timba Timisoara este la prima experienta in prima liga.

Duminica, in ultima zi a Turneului Final de promovare, Timba Timisoara a invins cu scorul 73-62 echipa din Constanta si a reusit astfel a treia victorie din tot atatea meciuri. Florin Popa, pentru invingatori, a marcat 25 de puncte si a reusit 9 recuperari, in vreme ce fundasul constantenilor, Alexandru Olteanu,  si-a trecut in cont 22 de puncte, 8 recuperari si 4 pase decisive.

In ultimul joc al Turneului, CSU Galati s-a impus in fata Stelei cu 91-84 si a ocupat astfel pozitia a treia la Turneul Final. Meciul in sine a fost extrem de incins, cu multe faze spectaculoase, jucatorii de la Dunare obtinand o victorie de orgoliu in fata militarilor. De la castigatori a iesit in evidenta Ciprian Popescu (28 de puncte, 6 recuperari), in vreme ce pentru ros-albastrii Alex Ardelean a reusit 29 de puncte si 10 recuperari.

Bogdan Murarescu, antrenor principal Timba Timisoara:
"Ne bucuram foarte mult pentru aceasta reusita. Am muncit enorm in ultimii doi ani pentru a pasi in Divizia A. Anul trecut am fost foarte aproape, insa n-am putut sa ne si calificam. Acum am avut o echipa mult mai echilibrata si mai puternica din toate punctele de vedere si chiar sunt fericit ca am castigat toate meciurile. Revenind la Turneul  Final, au fost meciuri echilibrate, in care noi am practicat cel mai bun joc al nostru. Acest lucru ne-am si planificat si ma bucur nespus ca ne-a iesit. Nu in ultimul rand ii felicit pe baieti pentru aceasta performanta. Mai departe, vrem sa ne intarim pentru a face o impresie frumoasa in prima liga. Suntem obisnuiti sa luam lucrurile pas cu pas si sa ne atingem obiectivele."

Petru Czmor, jucator Timba Timisoara:
"Au fost echipe de valoare apropiata la acest Turneu Final. Noi am avut o pregatire foarte buna si am demonstrat acest lucru. Ne-am concentrat la fiecare meci si am stiut ca jocul dureaza 40 de minute. Cu ocazia aceasta ii felicit pe baieti si pe staff-ul tehnic. Impreuna am facut o treaba foarte buna! Speram sa avem un parcurs cat mai bun in Divizia A. Stim ca fi greu la inceput, suntem echipa nou promovata, dar ne vom lupta pentru fiecare victorie."

Florin Popa, jucator Timba Timisoara:
"Cred foarte mult in proiectul Timba. Am vrut din tot sufletul sa promovez cu aceasta echipa si sa demonstrez ca putem reusi acest lucru.
E prematur sa vorbesc acum despre ce va urma. Am observat ca avem multi fani care ne sustin si pe mine m-a motivat foarte mult acest lucru. Am fost considerati out-sideri la acest Turneu Final, insa ma bucur ca am reusitsa ne clasam pe prima pozitie. Cel mai greu joc mi s-a parul cel cu Steaua. S-a vazut ca efortul a fost total si ca am luptat pentru fiecare minge."


Costel Cernat, antrenor principal Farul Constanta:

"A fost o provocare pe care ne-am propus-o intreg colectivul de la Farul. Din luna octombrie am inceput sa muncim din greu. A fost un sezon dificil. Acum, dupa aproape un an, avem aceasta satisfactie imensa de a reveni in prima liga. Au fost meciuri foarte grele si la acest Turneu Final, numai cu jucatori romani. La meciul cu Steaua am stiut ca va fi un joc foarte greu. Sunt un profesionist si imi propun sa castig fiecare meci, indiferent la ce echipa sunt. Evident, este greu sa joci impotriva unei echipe pe care ai iubit-o peste 20 de ani, dar eu mi-am facut datoria pentru Constanta si am reusit sa o calific in Divizia A. Ma bucur ca mi s-a acordat timp si ca am reusit acest lucru. Mai departe ne dorim sa construim o echipa competitiva. Constanta are nevoie de acest lucru!"


Razvan Popa, jucator Farul Constanta:
"Glumind, mi-am facut o carte de vizita sa ajut echipele sa promoveze in Divizia A. Anul trecut am reusit acest lucru cu Dinamo, acum cu Farul. Sunt extrem de bucuros pentru realizare obiectivului. A fost un Turneu greu, insa am reusit ce ne-am propus. Era cazul sa revenim pe prima scena, Constanta are o mare traditie in toate sporturile de echipa, la fel si in baschet. N-am idee ce va urma si nici cum vom fi asteptati la Constanta, insa asteptam o surpriza placuta din partea suporterilor."


Clasament Final Turneu de promvoare:


1. Timba Timisoara (3 victorii)
2. Faru (2 victorii)
3. CSU Galati (o victorie)
4. CSA Steaua Bucuresti

 Un album foto de la Turneul Final de promovare in Divizia A puteti vizualiza aici.



Parteneri