Foto

Totul pentru calificare

Singura reprezentanta a baschetului masculin romanesc care continua “aventura” europeana, Gaz Metan Medias, se afla in fata celui mai important examen din actualul sezon al EuroChallenge, gruparea pregatita de Marcel Tenter urmand sa evolueze pe teren propriu, marti seara, cu incepere de la ora 18:00, impotriva echipei letone BK Ventspils, intr-un joc transmis in direct de DIGI SPORT si in care se poate decide calificarea in sferturile de finala. Am precizat ca se poate decide calificarea, deoarece, tot marti seara, in cadrul Grupei I, va avea loc un alt joc, intre Joensuun Kataja si Pinar Karsiyaka, iar in cazul victoriei gazdelor, un eventual succes al echipei din Medias ar fi zadarnic, finlandezii avand avantajul cosaverajului in intalnirile directe.
 
Joc cu miza uriasa
 
Pentru prima data in istoria clubului Gaz Metan Medias, echipa antrenata de Marcel Tenter se afla la doar un pas de o performanta istorica, avand sanse reale de calificare in sferturile de finala ale EuroChallenge. Dupa un parcurs senzational, in care a spulberat mai toate calculele hartiei si a reusit sa acceada, in premiera, pana in faza grupelor din optimi, depasind mai multe reprezentante ale unor tari cu traditie uriasa in baschetul european, Gaz Metan Medias mai are de trecut un examen foarte important pentru a intra in elita europeana. Astfel, marti seara, intr-un meci decisiv, reprezentanta LNBM in EuroChallenge va primi replica incomodei grupari letone BK Ventspils, cu incepere de la ora 18:00, elevii antrenorului Marcel Tenter avand la dispozitie 40 de minute de joc efectiv pentru a scrie istoria. Totusi, calificarea in sferturile de finala nu tine numai de rezultatul final de la Medias, deoarece in celalalt joc din Grupa I, in care se intalnesc Joensuun Kataja si Pinar Kasiyaka, finlandezii au sansa de a obtine impreuna cu turcii biletele de acces in faza superioara in cazul unei victorii. Conform calculelor statistice, singura solutie pentru calificarea Gaz Metan Medias in sferturile de finala este: victoria in jocul cu BK Ventspils, coroborata cu esecul Joensuun Kataja pe teren propriu! Orice alta varianta scoate din cursa Gaz Metan Medias... Pe de alta parte, letonii au si ei sansa lor, in cazul unei victorii la Medias, oaspetii avand calificarea asigurata, indiferent de rezultatul din Finlanda!  
In aceste conditii, baschetbalistii din Medias vor incerca marti seara sa-si joace cartea pana la capat si sa-si apropie victoria in fata propriilor suporteri, ca mai apoi sa astepte cu infrigurare rezultatul de la Kataja, unde Pinar Kasiyaka, liderul autoritar al Grupei I, se poate impune. Reamintim ca in jocul din tur, BK Ventspils s-a impus cu scorul de 96-64, principalele “guri de foc” fiind americanii Campbell si Meiers. In ciuda acestui esec, Gaz Metan Medias a demonstrat in acest sezon ca este capabila de jocuri senzationale in fata propriilor suporteri, iar Mandache, Dundjerski, Nicoara, Krstanovic, Ivanovic, Lilov, Shiloh, Mladenovic si ceilalti colegi au potential sa-si apropie o noua victorie si, de ce nu, si o calificare istorica!
 
Programul si clasamentul Grupei I
 
In urma rezultatelor inregistrate in primele cinci etape, iata cum arata clasamentul Grupei I, cu precizarea ca primele doua clasate vor accede in sferturile de finala:

1. Pinar Karsiyaka – 9 puncte
2. BK Ventspils – 7 puncte
3. Joensuun Kataja – 7 puncte
4. Gaz Metan Medias – 7 puncte
 
Conform programului FIBA-Europe, marti, 26 februarie, vor avea loc urmatoarele confruntari:

Gaz Metan Medias – BK Ventspils (ora 18:00, in direct pe DIGI SPORT)
Joensuun Kataja – Pinar Karsiyaka

Foto - copyright Denisa Ciobincan

Parteneri