Foto

Totul pentru victorie in EuroChallenge!

Cele patru reprezentante ale baschetului masculin romanesc in cupele europene, BCM U Pitesti, Gaz Metan Medias, BC Timisoara si CSU Asesoft Ploiesti, revin in aceste zile pe scena continentala pentru a evolua in cadrul etapei a III-a din grupele EuroChallenge. Primele trei echipe vor evolua marti seara in fata propriilor suporteri, iar campioana Romaniei va juca in Cipru, miercuri seara, intr-un joc de totul sau nimic in actualul sezon european.
 
Evolutiile Gaz Metan Medias apreciate si in Europa
 
Considerata pe FIBA-Europe una dintre surprizele placute din debutul acestei faze, Gaz Metan Medias va evolua pe teren propriu intr-o partida care tine capul de afis in Grupa D, gruparea pregatita de Marcel Tenter urmand sa primeasca replica incomodei echipe Khimik Juzhne din Ucraina, marti seara, cu incepere de la ora 18:00. Cu doua victorii la activ, ambele echipe se lupta pentru pozitia de lider in grupa, mediesenii avand marti seara avantajul terenului propriu. De altfel, intr-un amplu material publicat saptamana trecuta pe site-ul FIBA-Europe, internationalul roman Titus Nicoara spunea ca o victorie obtinuta impotriva echipei din Ucraina le-ar creste considerabil sansele de calificare. “Avem momentan doua victorii in clasament si daca vom castiga in dauna echipei Khimik vom avea sanse mari de calificare. Cred ca va fi un joc foarte dificil, Khimik are de asemenea doua victorii, dar toate jocurile din grupa au fost foarte stranse”, preciza Nicoara pentru FIBA-Europe. Internationalul roman a adaugat, insa, ca “totul este posibil in aceasta grupa” si ca fiecare dintre cele patru echipe vrea sa obtina biletele pentru faza urmatoare. Materialul care a aparut pe site-ul FIBA-Europe poate fi vizualizat aici: http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7Qj1EsyH5rjn2.teamID_97545.compID_BYg5Rb55Jw-G5I3MZ6JB01.season_2013.roundID_9148.coid_2WsMyV7EHiEqdQyGskj-13.articleMode_on.html
In urma celor doua victorii acumulate in primele etape, Gaz Metan Medias ocupa fotoliul de lider al Grupei D, cu patru puncte, acelasi numar de puncte avand si Khimik Juzhne, pe pozitia secunda, in vreme ce JDA Dijon si Tartu Rock au cate doua puncte, nereusind, inca, sa sparga gheata in actualul sezon al EuroChallenge. Dar iata si programul jocurilor pe care Gaz Metan Medias le mai are de disputat in Grupa D:
 
20.11.2012– Gaz Metan Medias – Khimik Juzhne (ora 18:00)
27.11.2012– JDA Dijon – Gaz Metan Medias (ora 20:00)
04.12.2012– Gaz Metan Medias – Tartu Rock (ora 18:00)
11.12.2012– Khimik Juzhne – Gaz Metan Medias (ora 18:00)
 
BCM U Pitesti vrea sa sparga gheata
 
Dupa doua infrangeri la scor in primele jocuri din Grupa E, detinatoarea Cupei Romaniei si a Supercupei Romaniei isi doreste sa sparga gheata in EuroChallenge, chiar daca gruparea pregatita de Tudor Costescu va intalni, marti seara, de la ora 19:30, incomoda grupare belgiana Belfius Mons-Hainaut (n.n. - jocul va fi transmis in direct de DIGI SPORT). Cu un moral bun, in urma victoriei surprinzatoare din etapa a VIII-a din LNBM chiar pe terenul liderului Gaz Metan Medias, pitestenii si-ar dori o evolutie cat mai buna in disputa cu Belfius Mons-Hainaut, care sa stearga cu buretele din impresia lasata in jocurile disputate pana in prezent in Europa. De partea cealalta, belgienii sosesc la Pitesti dupa surpriza realizata saptamana trecuta la Paris, cand au castigat in prelungiri pe terenul echipei Levallois, cu 86-84, si spera sa obtina punctele puse in joc, pentru a-si mari sansele de accedere in faza urmatoare. In urma rezultatelor inregistrate pana acum, Okapi Aalstar se situeaza pe prima pozitie in clasament, cu 4 puncte, fiind urmata de Paris Levallois si Mons-Hainaut, cu cate 3 puncte, in vreme ce BCM U Pitesti ocupa ultimul loc, cu 2 puncte. Dar iata si programul urmatoarelor jocuri ale BCM U Pitesti:
 
20.11.2012– BCM U Pitesti – Mons-Hainaut (ora 19:30)
27.11.2012– Paris Levallois – BCM U Pitesti (ora 20:30)
04.12.2012– BCM U Pitesti – Okapi Aalstar (ora 19:30)
11.12.2012– Mons-Hainaut – BCM U Pitesti (ora 20:30)
 
BC Timisoara vizeaza o mare surpriza
 
“Ne asteptam la un joc foarte dificil. Szolnoki Olaj este o echipa puternica, care a evoluat in sezonul trecut in Final 4 EuroChallenge”, considera antrenorul echipei BC Timisoara, Predrag Badnjarevic, inaintea jocului pe care gruparea banateana il va sustine pe teren propriu, marti seara, cu incepere de la ora 20:00 (n.n. – partida va fi transmisa in direct de TVR 2 si TVR Timisoara). Dornici sa treaca de grupele EuroChallenge, in ciuda unei grupe foarte dificile din care fac parte, baschetbalistii echipei BC Timisoara sunt increzatori in fortele proprii si spera sa obtina o victorie importanta, care le-ar spori sansele de calificare in faza superioara. De altfel, in pofida renumelui si experientei internationale, Szolnoki Olaj pare sa traverseze o perioada mai putin fasta in Liga Adriatica, in vreme ce in EuroChallenge si-a trecut cu greu in urma cu o saptamana un succes pe terenul rivalei Kormend, cu 96-92. In urma rezultatelor de pana acum, fotoliul de lider in Grupa F este ocupat de EWE Baskets, cu punctaj maxim, urmata de BC Timisoara si Szolnoki Olaj, cu cate 3 puncte, iar Kormend se situeaza pe ultimul loc, cu 2 puncte. Dar iata si programul meciurilor pe care BC Timisoara le mai are de sustinut:
 
20.11.2012– BC Timisoara – Szolnoki Olaj (ora 20:00)
27.11.2012– Kormend – BC Timisoara (ora 20:30)
04.12.2012 – BC Timisoara – EWE Baskets (ora 20:00)
11.12.2012– Szolnoki Oloj – BC Timisoara (ora 20:30)
 
Totul sau nimic pentru CSU Asesoft Ploiesti
 
Desi campioana Romaniei, CSU Asesoft Ploiesti, a ratat startul din EuroChallenge, acumuland doua infrangeri in Grupa B, gruparea pregatita de Vladimir Arnautovic va juca, miercuri seara, cu gandul la victorie chiar pe terenul cipriotilor de la Keravnos (n.n. - jocul va fi transmis in direct de SPORT.RO, de la ora 19:30). De altfel, ploiestenii incearca sa-si regaseasca ritmul si cadenta obisnuite din ultimele sezoane, si pleaca in Cipru sa obtina un rezultat care i-ar readuce in “cartile” calificarii. De partea cealalta, Keravnos are un moral ridicat dupa ce si-a trecut in cont saptamana trecuta o victorie importanta impotriva finlandezilor de la Joensuun Kataja, cu 72-67, si aspira la un nou succes, care le-ar aduce si o pozitie favorabila in cursa calificarii. Dupa disputarea partidelor din primele doua etape, rusii de la Krasnye Krylia Samara ocupa primul loc in topul Grupei B, cu punctaj maxim, fiind urmati de Keravnos si Joensuun Kataja, cu cate 3 puncte, in vreme ce CSU Asesoft Ploiesti se afla pe ultima pozitie, cu 2 puncte. Dar iata si programul jocurilor CSU Asesoft Ploiesti:
 
21.11.2012– Keravnos – CSU Ploiesti (ora 19:30)
27.11.2012 – CSU Ploiesti - Joensuun Kataja (ora 20:00)
05.12.2012- Krasnye Krylia – CSU Ploiesti (ora 19:00)
11.12.2012– CSU Ploiesti – Keravnos (ora 20:00)

FOTO - Titus Nicoara, una dintre "piesele" de baza ale Gaz Metan Medias (copyright FIBA-Europe)

Parteneri