Foto

Totul sau nimic pentru CSM Satu Mare in EuroCup

Vicecampioana baschetului feminin romanesc, CSM Satu Mare, va intalni, in 31 octombrie, cu incepere de la ora 19:00, echipa daneza SISU Basketball Gentofte, in cadrul etapei a doua din grupa A a EuroCup Women.
 
Sperante intr-un “pasaport pentru Europa”!
 
Prezenta in premiera intr-o competitie continentala de asemenea anvergura, CSM Satu Mare va incerca sa obtina in Danemarca “pasaportul pentru Europa”, dupa cum declara la plecare antrenorul Dan Fleseriu. In ciuda infrangerii suferite in etapa inaugurala din EuroCup in fata galonatei BLA Montpellier, tehnicianul reprezentativei nationale a Romaniei si al CSM Satu Mare a considerat ca echipa sa a avut o evolutie buna, reusind sa joace de la egal la egal timp de 30 de minute cu puternica reprezentanta a Hexagonului, ceea ce a facut ca optimismul sa nu dispara.
“Ne asteapta un joc extrem de important in Danemarca. Ne dorim sa castigam, deoarece acest succes va cantari greu in economia luptei pentru calificare. Au o echipa oarecum tanara, omogena, in care isi fac treaba foarte bine americancele Marie Malone si Nathalie Reshard, precum si sportivele autohtone Ida Tryggedsson si Camilla Blands, dar cred ca daca ne mobilizam exemplar si vom juca fara trac putem obtine un rezultat favorabil. Conteaza foarte mult sa nu mai repetam erorile din jocul cu BLMA. Trebuie sa privim cu optimism faptul ca am jucat de la egal la egal cu BLMA si am cedat doar pe final in fata experientei”, a spus Dan Fleseriu, care va miza la Gentofte pe forta de joc a americancelor Khadijah Whittington si Shanika Freeman, precum si pe experienta Darei Kovacevic si a internationalelor Annemarie Parau si Andreea Orosz. “O victorie in Danemarca ne-ar intari moralul pentru jocurile viitoare si ne-ar mentine in lupta pentru calificare. Am discutat de mai multe ori cu jucatoarele mele si le-am spus ca este foarte important jocul echipei noastre si mai putin rezultatul, in conditiile unei prime participari in EuroCup Women. Nu vreau sa simta o presiune in plus.  Cu siguranta, insa, vom fi foarte motivati sa castigam cat mai multe jocuri din grupa!”, a concluzionat antrenorul vicecampioanei Romaniei.
Conform organizatorilor, jocul SISU Basketball Gentofte - CSM Satu Mare va putea fi urmarit "live" pe net, cu incepere de la ora 20:00, pe adresa kanalsport.dk.
Reamintim ca in runda inaugurala, CSM Satu Mare a cedat greu pe teren propriu in fata gruparii franceze BLA Montpellier, cu 67-77, in vreme ce SISU Basketball Gentofte a fost spulberata de puternica echipa rusa BC Chevakata Vologda, cu scorul de 88-63.
 
Programul CSM Satu Mare in EuroCup
 
Conform FIBA-Europe, dupa disputarea jocurilor tur/retur, primele doua echipe clasate in fiecare serie se califica in faza superioara. Dar iata si programul complet al CSM Satu Mare in Grupa A din EuroCup Women, 2012/2013:

31.10.2012
SISU Gentofte – CSM Satu Mare (ora 19:00)

07.11.2012
BC Chevakata – CSM Satu Mare (ora 18:00)

14.11.2012
BLA Montpellier – CSM Satu Mare (ora 20:00)

22.11.2012
CSM Satu Mare - SISU Gentofte (ora 20:30)

29.11.2012
CSM Satu Mare – BC Chevakata (ora 20:30)

 
FOTO -CSM Satu Mare, pregatita de lupta in EuroCup
copyright -
http://www.facebook.com/csm.satumare/photos?ref=ts

Parteneri