Foto

Tragere la sorti pentru FIBA Europe Cup, sezonul 2018-2018

Marti, la Munchen, a avut loc tragerea la sorti a meciurilor din cadrul preliminariilor si grupelor FIBA Europe Cup, sezonul 2018-2019. La startul celei de-a doua competitii continentale derulata sub egida FIBA-Europe s-au anuntat 27 de echipe, acestora urmand sa li se alature si alte echipe ce vor evolua in preliminariile Basketball Champions League. In cadrul FIBA Europe Cup vor evolua doua echipe romanesti, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, castigatoarea Cupei Romaniei, si CSM Steaua Bucuresti, finalista LNBM, in vreme ce CSM CSU Oradea, campioana en-titre, va evolua in preliminariile BCL, iar in cazul in care va capota in aceasta competitie va continua aventura in grupele FIBA Europe Cup.
Conform sistemului competitional, in primul tur preliminar al FIBA Europe Cup vor concura zece echipe, intr-o dubla mansa programata pentru 20 si 26 septembrie. Cele cinci invingatoare din faza inaugurala se vor alatura altor 11 echipe, printre care si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, acestea urmand sa evolueze in turul secund preliminar intr-o dubla mansa programata pentru 3 si 10 octombrie. La tragerea la sorti, s-a stabilit ca U-Banca Transilvania Cluj va intalni invingatoarea partidei care va opune in primul tur echipele Ironi Ness Zirona (Israel) si Sodertalje Kings (Suedia).
Cele opt invingatoare din turul secund preliminar avanseaza in grupele FIBA Europe Cup, acolo unde sunt calificate direct alte sase echipe, printre care se numara si CSM Steaua Bucuresti.Totodata alte 18 echipe prezente in preliminariile Basketball Champions League au anuntat ca doresc sa-si prelungeasca aventura europeana daca sunt eliminate, acestea urmand sa evolueze direct in grupele FIBA Europe Cup, cum este si cazul CSM CSU Oradea.
Dupa ce au anuntat sistemul competitional, reprezentantii forului european au demarat tragerea la sorti pentru stabilirea celor opt grupe din FIBA Europe Cup. Configuratia acestora cuprinde mai multe necunoscute la acest moment, deoarece exista mai multe dueluri din preliminariile Basketball Champions League care urmeaza sa-si stabileasca invinsele pentru a cunoaste numele participantelor. Dar iata configuratia grupelor in care sunt prezente sau ar putea fi prezente echipele romanesti:
Grupa A - CSM Oradea (daca nu se califica in grupele BCL); S. Oliver Wurzburg; invinsa in turul III al BCL (Fribourg/Avtodor/Pristina/Groningen/Sakarya); invingatoarea din partida care opune echipele ECE Bulls Kapfenberg – ZZ Leiden
Grupa D - Telenet Giants Antwerp (daca nu se califica in BCL); invinsa din partida care opune echipele Avtodor si Fribourg; invingatoarea din partida care opune echipele U-BT Cluj si Ironi Ness Ziona – Sodertalje Kings; JIP Pardubice (daca nu se califica in grupele BCL).
Grupa E - CSM Steaua Bucuresti; Bakken Bears (daca nu se califica in grupele BCL); invinsa din partida care opune echipele Pristina – Groningen; invingatoarea din meciul care opune pe Keravnos cu invingatoarea din partida Cherkaski Mavpy – Kongsberg.
In cazul in care echipele din BCL vor accede in grupele acestei competitii, atunci locul acestora in grupele FIBA Europe Cup va fi luat de cele mai bune echipe invinse din turul secund preliminar.
Reamintim ca CSM CSU Oradea va juca in preliminariile Basketball Champions League pe urmatorul “culoar”:
Turul 1 – cu Karhu Kauhajoki (Finlanda), in 20 septembrie, in deplasare, si in 22 septembrie, pe teren propriu.
Turul 2 – cu invingatoarea dintre BC Siauliai (Lituania) si Levski Lukoil Sofia (Bulgaria), in 25 septembrie, in deplasare, si in 28 septembrie, pe teren propriu.
Turul 3 – cu JSF Nanterre 92 (Franta), in 1 octombrie, pe teren propriu, si in 4 octombrie, in deplasare.
Daca va trece de cele trei tururi preliminare din Basketball Champions League, campioana LNBM va intra in Grupa B, alaturi de Umana Reyer Venezia (Italia), Iberostar Tenerife (Spania), Hapoel Holon (Israel), PAOK Salonic (Grecia), Opava (Cehia), Bonn (Germania) si o alta echipa din preliminariile BCL. In caz contrar, daca va fi eliminata din BCL, CSM CSU Oradea va evolua in Grupa A din FIBA Europe Cup.

Parteneri