Foto

Tricolorele au cucerit din nou medaliile de aur la Festivalul Olimpic pentru Tineret de la Albena

Cea de-a X-a editie a Festivalului Olimpic National pentru Tineret din Bulgaria s-a incheiat, ieri, cu o noua performanta notabila pentru echipa feminina a Romaniei, junioarele coordonate de antrenorul Florin Covaciu reusind sa cucereasca medaliile de aur in cadrul turneului de baschet 3x3 desfasurat pe terenurile special amenajate in incinta complexului sportiv din Albena. In intrecerea similara masculina, tinerii juniori romani s-au clasat pe locul al patrulea, capotand in ultimele doua meciuri dupa ce au avut un parcurs fara greseala in faza grupelor.

Asa cum ne-a tot obisnuit in ultimii ani, si in 2017 Comitetul Olimpic din Bulgaria a organizat in perioada 3-6 iunie, in cadrul complexului sportiv din Albena, o noua editie a Festivalului Olimpic National pentru Tineret, intreceri rezervate sportivilor juniori cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Si, la fel ca la editiile precedente, baschetul romanesc a fost din nou reprezentat cu brio in turneele de baschet 3x3, tinerii sportivi romani reusind si de aceasta data sa obtina performante notabile in cadrul celei de-a X-a editii a FONT: aur in competitia feminina si locul IV in intrecerea masculina.
La capatul a trei zile de intreceri captivante, cu multe meciuri palpitante si echilibrate, nationala noastra feminina de baschet 3x3, coordonata de antrenorul Florin Covaciu si formata din Irina Parau, Bolgarka Biszak, Orsolya Voloncs si Maria Claudia Dinu, a reusit sa urce pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere. Dupa ce au castigat la pas intrecerile din faza grupelor, cu trei victorii din tot atatea meciuri disputate, tinerele noastre tricolore au continuat marsul triumfal spre medaliile de aur, bifand inca doua victorii in semifinale si finala. Astfel, fara sa cunoasca gustul infrangerii in cele cinci partide disputate, echipa Romaniei a reusit sa pastreze trofeul in competitia feminina, dupa ce anul trecut aurul fusese castigat de echipa formata din Alina Podar, Iulia Brezoi, Andreea Fleser si Andreea Cretu.
In competitia similara masculina, nationala de baschet 3x3 a Romaniei, coordonata de antrenorul Florin Covaciu si formata din Stefan Vasile Birloveanu, Andrei Dragos Diculescu, Aurel Antonio Nasturescu si Mihai Blagu, a ocupat doar locul al patrulea, desi in faza grupelor tinerii tricolori incepusera furtunos cu trei victorii consecutive. Numai ca, dupa ce au castigat grupa, baschetbalistii romani au fost nevoiti sa se recunoasca invinsi atat in semifinale, cat si in finala mica, ratand de putin o medalie. Reamintim ca la editia anterioara, echipa noastra masculina formata din Radu Avramescu, Tudor Fometescu, Cristian Mainea si Tudor Girbea a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere.
Cu o noua medalie adaugata in palmares, putem afirma ca baschetul juvenil romanesc a continuat seria performantelor obtinute de-a lungul timpului la Albena, in cadrul Festivalului National Olimpic pentru Tineret, echipele de baschet 3x3 ale Romaniei fiind abonate mai mereu la podiumul de premiere.

Parteneri