Foto

Tricolorele au inceput pregatirile pentru Eurobasket Women 2015

Reprezentativa feminina de baschet a Romaniei a inceput campania de pregatire a “Eurobasket Women 2015” sub comanda antrenorilor Florin Nini si Radu Alexandru, prima actiune a nationalei tricolore avand loc, in perioada 13-23 decembrie, in cadrul elegantului complex sportiv Cheile Gradistei – Fundata, o adevarata baza de vis, in care baschetbalistele noastre beneficiaza de cele mai bune conditii de antrenament si refacere. Conform programului stabilit de staff-ul tehnic roman, la finalul acestei prime perioade de pregatire, la care au fost convocate 17 sportive din LNBF, nationala Romaniei va pleca in Italia imediat dupa Craciun, urmand sa participe in “Cizma” la un puternic turneu international, in care va da ochi, in perioada 26-30 decembrie, cu puternicele selectionate ale Italiei si Rusiei.
 
Cu sase luni inaintea debutului Campionatului European de baschet feminin, intreceri care vor fi gazduite, in premiera, in perioada 11-28 iunie 2015, de sase orase din Romania si Ungaria, antrenorii nationalei noastre, Florin Nini si Radu Alexandru, au convocat la primul stagiu de pregatire un lot de 17 sportive din campionatul intern, acestora urmand sa li se alature la actiunile viitoare si baschetbalistele noastre care activeaza in strainatate, in frunte cu Gabriela Marginean, precum si pivotul Elisabeth Pavel (CSU Alba Iulia), care se afla in plina perioada de recuperare dupa o accidentare grava suferita chiar la inceputul acestui sezon.
Situat intr-un peisaj montan mirific din zona Moeciu, complexul sportiv Cheile Gradistei – Fundata (http://www.cheilegradistei.ro/resort-fundata) ofera conditii optime de pregatire nationalei noastre feminine, tricolorele fiind si primele sportive care beneficiaza de antrenamente in Sala de Sport care a fost data in folosinta la inceputul acestei luni, o adevarata bijuterie in varf de munte. “Avem la dispozitie inca sase luni sa cristalizam o echipa nationala care sa obtina rezultate notabile la Eurobasket Women 2015. Acest cantonament este o prima actiune in care ne-am propus sa vedem la lucru o serie de jucatoare din LNBF, urmand ca la stagiile viitoare sa ne bazam si pe sportivele care activeaza in strainatate. Suntem constienti de nivelul la care ne aflam in comparatie cu adversarele din Grupa A de la Eurobasket Women 2015, dar asta nu inseamna ca trebuie sa plecam ca victime sigure la turneul european din vara, ci ca posibili castigatori! De altfel, asa cum am mai afirmat, voi alege in echipa nationala pentru Eurobasket Women 2015 numai acele jucatoare care au atitudine si dorinta de a se lupta pentru fiecare minge. Ne vom pregati in perioada urmatoare si vom munci cat mai bine si vom incepe sa credem pas cu pas in sansa noastra!, a spus antrenorul principal Florin Nini, care impreuna cu staff-ul sau tehnic au la dispozitie in prima actiune de pregatire urmatoarele sportive:
Anca STOENESCU – CSM Targoviste
Florina PASCALAU – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
Annemarie PARAU – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
Cristiana CUTAS  – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
Kincso KELEMEN  – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
Andreea OROSZ – CSM Satu Mare
Gabriela CURSARU – Phoenix Galati
Romina FILIP – Phoenix Galati
Alexandra UIUIU – CSU Alba Iulia
Anca SIPOS – CSBT Alexandria
Alina CRACIUN – BC UVG ICIM Arad
Hanna DEMETER – BC UVG ICIM Arad
Gabriela IRIMIA – Olimpia Brasov
Sonia URSU – Olimpia Brasov
Adelina STEFAN – BCM Danzio Timisoara
Adina STOIEDIN – BCM Danzio Timisoara
Paula LENART – Atomeromu SE (Ungaria)
Conform programului stabilit de staff-ul tehnic roman, la finalul acestei prime perioade de pregatire nationala Romaniei va pleca in Italia, imediat dupa Craciun, urmand sa participe in “Cizma” la un puternic turneu international, in care va da ochi, in perioada 27-30 decembrie, cu puternicele selectionate ale Italiei si Rusiei.
 
Reamintim ca echipa Romaniei a fost distribuita de FIBA_Europe in Grupa A a Eurobasket Women 2015, tricolorele urmand sa evolueze la Timisoara impotriva puternicelor selectionate ale Frantei, Cehiei, Ucrainei si Muntenegru.

Foto - componentele lotului national la startul primului antrenament din noua sala de la Cheile Grdistei - Fundata

Parteneri