Foto

Tricolorele au obtinut doua victorii in turneul de baschet 3x3 de la Jocurile Olimpice de Tineret!

Selectionata juvenila feminina a Romaniei a avut o zi foarte buna in Grupa B a turneului de baschet 3x3 din cadrul celei de-a doua editii a Jocurilor Olimpice de Tineret, tricolorele reusind, in cursul acestei zile, sa-si treaca in cont doua victorii: 16-3 cu nationala Guam, si 20-8 cu selectionata similara a Indonesiei. Tot azi, nationala masculina a Romaniei a pierdut la mare lupta disputa cu Tunisia, juniorii nostri cedand cu 10-12.
 
Cea de-a doua zi a turneului de baschet 3x3 din cadrul celei de-a doua editii a Jocurilor Olimpice de Tineret, intreceri care se deruleaza in Nanjing pana in 28 august, a fost una foarte buna pentru nationala feminina U18 a Romaniei. Dupa ce in etapa inaugurala de luni n-au avut riposta in fata puternicei echipe a SUA, medaliata cu bronz olimpic la Singapore la editia precedenta, si au fost nevoite sa cedeze cu 2-21, astazi, tricolorele pregatite de antrenorul coordonator FRB, Svetlana Dragusin, au reusit sa obtina doua victorii consecutive, in fata exoticelor selectionate ale Guam si Indonesiei. In primul meci, cu Ana Ferariu in forma deosebita, sportiva din Brasov marcand mai bine de jumatate din punctele echipei noastre, Romania s-a impus la pas in disputa cu Guam, cu scorul de 16-3. Cateva ore mai tarziu, Ferariu si colegele sale, Iringo Debreczi, Kincso Kelemen si Timeea Peter, au mai bifat un succes in Grupa B, de aceasta data reusind sa depaseasca nationala Indonesiei, cu scorul de 20-8. Astfel, dupa trei runde, echipa Romaniei se afla in grafic in cursa de calificare in saisprezecimile de finala ale competitiei olimpice, tricolorele urmand sa mai dea ochi in zilele urmatoare cu Taipei China, Egipt, Cehia, Belgia, Andorra si Thailanda. Dar iata si celelalte rezultate inregistrate azi in Grupa B:
Etapa a II-a
Thailanda – Taipei China 10-14
Indonesia – SUA 2-21
Egipt – Cehia 10-19
Belgia - Andorra 22-1
Etapa a III-a
SUA – Egipt 21-6
Belgia – Taipei China 13-11
Cehia – Thailanda 12-15
Andorra – Guam 8-18
 
Tot astazi, echipa masculina a Romaniei a pierdut la mare lupta disputa cu selectionata Tunisiei, tricolorii cedand in cele din urma, cu 10-12, intr-un joc din etapa a treia a Grupei B. La capatul unui joc extrem de tensionat si foarte echilibrat, in care toate punctele echipei noastre au fost marcate de Kuti Nandor, ratarile baschetbalistilor nostri s-au “razbunat” pe final, astfel ca baschetbalistii coordonati de pe margine de Razvan Cenean au inregistrat al doilea esec din Grupa B. In urmatoarele zile, tricolorii se vor mai confrunta cu Noua Zeelanda, Brazilia, Andorra, Spania, Rusia si Guatemala, avand mari sanse de a accede in faza superioara eliminatorie.
Tot in runda a III-a din Grupa B, s-au mai inregistrat urmatoarele rezultate in grupa noastra:
Noua Zeelanda – Argentina 9-14
Brazilia – Andorra 21-2
Spania – Rusia 16-15
Guatemala – Venezuela 12-17
 
Conform programului anuntat de organizatori, iata meciurile pe care Romania le va mai sustine in aceasta faza  (n.n. - diferenta de fus orar este de +5 ore):
 
Masculin
Romania - Andorra (miercuri, de la ora 18:00)
Spania – Romania (miercuri , de la ora 21:20)
Romania - Brazilia (vineri, de la ora 20:00)
Rusia – Romania (sambata de la ora 18:00)
Romania - Noua Zeelanda (sambata, de la ora 21:40)
Romania - Guatemala (duminica, de la ora 19:00)
 
Feminin
Romania - Egipt (miercuri, de la ora 19:00)
Thailanda – Romania (vineri, de la ora 17:00)
Romania - Belgia (vineri, de la ora 20:20)
Andorra – Romania (sambata, de la ora 19:20)
Romania – Taipei China (duminica, de la ora 17:00)
Cehia – Romania (duminica, de la ora 20:40)
 
Primele opt echipe clasate in ierarhiile finale ale Grupelor A si B vor accede in saisprezecimile de finala. Conform CIO, luni, 25 august, si marti, 26 august, sunt programate jocurile eliminatorii pentru stabilirea clasamentelor finale, saisprezecimile derulandu-se dupa urmatorul sistem: A1-B8; A2-B7; A3-B6; A4-B5; A5-B4; A6-B3; A7-B2; A8-B1.

Parteneri