Foto

Tricolorele intra in focurile Campionatului European U20 din Cehia

Reprezentativa feminina U20 a Romaniei a incheiat in aceasta dupa-amiaza campania de pregatire pentru participarea la Campionatul European din Cehia, tricolorele pregatite de Dan Calancea si George Lancranjan urmand sa plece maine dimineata spre Klatovy, gazda meciurilor oficiale din Divizia B continentala. Dupa mai multe saptamani de pregatire si cateva jocuri amicale, staff-ul tehnic al nationalei U20 a decis sa se bazeze la turneul final continental pe urmatoarele 12 jucatoare:

CURSARU Gabriela
BIGICA Cristina
URSU Sonia
IONESCU Alexandra
USURELU Claudia
CHELARIU Mihaela
ROTARESCU Stefana
AL SHAAR Angela
ZIDARU Christina
ARDELEAN Dora
AVRAM Simina
BADI Cristina

Conform datelor oficiale, Romania va juca la Campionatul European U20, Divizia B, impotriva selectionatelor Germaniei, Elvetiei, Greciei, Belgiei, Israel, Ungariei, Cehiei si Bulgariei, primele trei clasate la finalul competitiei din Cehia urmand sa promoveze in Divizia A. De mentionat ca FIBA-Europe a decis ca in Cehia sa se joace dupa sistemul fiecare cu fiecare, Romania urmand sa joace 8 jocuri.
Din staff-ul tehnic al echipei reprezentative mai face parte si kinetoterapeutul Horia Mladinovici.
Inaintea plecarii in Cehia, atmosfera din cadrul echipei nationale era optimista, desi lupta pentru promovare urmeaza a fi extrem de dificila, Romania avand de infruntat cateva echipe redutabile. Totusi, trio-ul "american" format din Bigica, Ionescu si Ursu era de parere ca echipa noastra va incerca sa obtina un rezultat notabil si, "cu putina sansa", poate si calificarea in Divizia A!
Optimist, dar totusi rezervat in declaratii inaintea competitiei, antrenorul principal Dan Calancea a mentionat ca "echipa a corespuns foarte bine in pregatire, desi avem deficiente la capitolul talie" si ca principalul atuu al Romaniei in lupta pentru promovare va fi cu siguranta "spiritul de echipa" si "motivatia de a accede in elita continentala".

Parteneri