Foto

Tricolorele isi masoara fortele cu Italia si Rusia la Winter Cup 2014

Selectionata feminina de baschet a Romaniei a plecat, astazi, spre localitatea italiana Schio (langa Vicenza), pentru a participa, in perioada 27-29 decembrie, la un puternic turneu intarnational alaturi de reprezentativele Italiei si Rusiei. Astfel, dupa ce vreme de zece zile reprezentativa noastra s-a pregatit in superbul complex sportiv Cheile Gradistei – Fundata sub comanda antrenorului principal Florin Nini, tricolorele vor avea acum ocazia la Schio sa-si masoare fortele cu puternicele nationale ale Italiei si Rusiei.
 
 
Peste mai putin de sase luni, sase orase din Romania si Ungaria vor gazdui, in premiera, Eurobasket Women 2015, intreceri la startul carora se vor afla cele mai valoroase 20 de reprezentative de pe Batranul Continent, printre care se numara si nationala Romaniei. La inceputul lunii decembrie, la prima actiune de pregatire din campania europeana, antrenorii Florin Nini si Radu Alexandru au convocat 17 sportive in cantonamentul de la Cheile Gradistei – Fundata. Timp de zece zile, tricolorele s-au pregatit sub comanda tehnicienilor romani si, dup ace au beneficiat de o binemeritata pauza de Craciun, astazi, au plecat spre Schio, pentru a lua startul la Winter Cup 2014, alaturi de selectionatele Rusiei si Italiei. Astfel, fara baschetbalistele care evolueaza in strainatate, dar si fara Elisabeth Pavel si Annemarie Parau, ambele accidentate, antrenorii Florin Nini si Radu Alexandru se vor baza la turneul Italian “Winter Cup 2014” pe urmatoarele sportive:
 
Stenoenescu Ancuta – CSM Targoviste
Cursaru Gabriela – Phoenix Galati
Pascalau Florina – ACS Sepsi Sf. Gheorghe
Craciun Alina – BC UVG ICIM Arad
Stoiedin Adina – BCM Danzio Timisoara
Uiuiu Alexandra – CSU Alba Iulia
Ursu Sonia – Olimpia CSU Brasov
Sipos Anca – CSBT Alexandria
Cutas Cristiana – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
Irimia Gabriela – Olimpia CSU Brasov
Filip Romina – Phoenix Galati
Demeter Hanna – BC UVG ICIM Arad
 
Delegatia noastra, din care mai face parte si fizioterapeutul Poulis Christos, este condusa de Alina Moanta, vicepresedinte FRB.
 
Conform programului anuntat de organizatori, meciurile se vor disputa dupa urmatorul program:
 
Rusia – Romania (27.12.2014, ora locala 20:00)
Italia – Rusia (28.12.2014, ora locala 20:00)
Italia – Romania (29.12.2014, ora locala 20:00)
 

Parteneri