Foto

Tricolorele s-au calificat la 3x3 Europe Cup 2017!

Nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei a obtinut “vizele” pentru “3x3 Europe Cup 2017”, competitie care va avea loc in Olanda, in perioada 7-9 iulie, dupa ce tricolorele noastre au reusit o performanta notabila in cadrul turneului de calificare gazduit in week-end de Andorra. Cu trei dintre titularele care cucereau in urma cu un an argintul european in Bucuresti, respectiv Sonia Ursu, Anca Sipos si Andra Haas, dar si cu Dora Ardelean in locul Gabrielei Marginean, nationala Romaniei a acces pana in semifinalele intrecerilor din Andorra, faza in care a cedat la mare lupta in fata Elvetiei, cu scorul de 12-14. Gratie rezultatelor inregistrate in Escaldes-Engordany, coroborate si cu rezultatele turneului de calificare de la Poitiers (Franta), Romania a obtinut calificarea la turneul final european ce va fi gazduit peste doua saptamani de Amsterdam si va avea din nou ocazia sa lupte pentru o noua performanta continentala.
 
Fluierul final din cadrul turneului gazduit in acest week-end de Escaldes-Engordany (Andorra) a adus nationalei feminine a Romaniei si mult dorita calificare la cea de-a treia editie a 3x3 Europe Cup 2017, intrecere continentala ce va fi gazduita de Amstardam, in perioada 7-9 iulie. Intr-o formula in care s-au regasit Sonia Ursu, Anca Sipos, Andra Haas si Dora Ardelean, nationala noastra a obtinut locul al treilea in Grupa B, cu o victorie (10-9 cu Slovacia) si doua infrangeri (15-16 cu Italia si 11-21 cu Elvetia), si a avansat in faza meciurilor eliminatorii. Conform tabloului, Romania a dat ochii in sferturile de finala cu Estonia, ocupanta locului 2 din Grupa A, intr-un meci cu vizele pentru Olanda pe masa! La capatul unei partide deosebite a tricolorelor noastre, plina de suspans si cu multe faze spectaculoase, Romania a dispus de Estonia, cu 16-10, si si-a asigurat prezenta la 3x3 Europe Cup 2017. Avand calificarea in buzunare, dar dornice sa-si ia revansa in fata baschetbalistelor din Elvetia, baschetbalistele noastre au incercat sa obtina victoria in semifinale, insa balanta a fost inclinata din noua in favoarea adversarelor, mult mai pragmatice in momente importante, astfel ca tabela a indicat la final un avantaj minim pentru echipa din “Tara Cantoanelor”: 14-12. In urma acestui rezultat, Romania a ocupat locul patru in turneul de calificare gazduit de Andorra, in vreme ce Ungaria, Elvetia si Italia au urcat in aceasta ordine pe podium, toate cele patru echipe primind si “vizele” pentru intrecerea continentala din Olanda alaturi de ocupanta locului 5, Slovacia.
 
In intrecerea masculina, dupa ce si-au facut o “incalzire” serioasa la Mondiale, unde s-au clasat pe locul 12, componentii nationalei Romaniei au evoluat in acest final de saptamana, tot in Franta, dar la Poitiers, in cadrul turneului de calificare la 3x3 Europe Cup 2017. In aceeasi formula de la Nantes, cu Marius Ciotlaus, Mihai Vacarescu, Cezar Baragau si Mihai Sandu, nationala noastra a reusit sa avanseze in faza meciurilor eliminatorii, clasandu-se pe locul al doilea in Grupa C, cu o victorie (13-12 cu Belgia) si o infrangere (14-16 cu Elvetia). Din nefericire, la capatul unui meci de infarct, tricolorii au cedat in sferturile de finala in fata vicecampioanei mondiale Olanda, cu scorul de 20-21, si au pierdut calificarea la 3x3 Europe Cup 2017, clasandu-se in final pe locul 7, dupa ce au cedat si in fata Turciei, scor 8-21, intr-un veritabil meci de baraj care decidea ultimele "vize" pentru intrecerea continentala din Olanda.

Conform anuntului oficial al FIBA, iata lista completa a celor 24 de echipe participante la 3x3 Europe Cup 2017:
Feminin: Rusia, Spania, Cehia, Irlanda, Franta, Serbia, Ungaria, Elvetia, Italia, Romania, Slovacia si Olanda.
Masculin: Serbia, Franta, Ungaria, Olanda, Elvetia, Turcia, Letonia, Rusia, Spania, Ucraina, Cehia si Slovenia
 

Parteneri