Foto

Tricolorele se impun in Bulgaria si continua cursa pentru calificare

Nationala feminina a Romaniei se mentine in continuare cu sanse reale de calificare la Eurobasket 2013, dupa victoria extraordinara obtinuta miercuri la Pravets, in fata Bulgariei, scor 70-68.

Venite dupa doua infrangeri, elevele lui Dan Fleseriu si Tomas Bilek s-au mobilizat extraordinar si au reusit sa joace precum o adevarata Echipa, facand bine atat faza ofensiva, cat si cea defensiva.

Bulgaria a inceput meciul in forta, conducand cu 4-0, dar tricolorele nu au mai cazut in capcana primelor trei meciuri cand au jucat mai slab in primul sfert. Fetele noastre si-au revenit repede si au trecut in avantaj, dupa un run de 10-0. Tehnicienii Romaniei au rulat mai multe jucatoare, in ideea de a nu epuiza titularele in perspectiva celei de-a doua jumatati a meciului. Spre cinstea lor, jucatoarele venite de pe banca au fost extrem de disciplinate tactic, fapt care a permis nationalei noastre sa se mentina in avantaj pana la pauza, 41-38. A urmat un sfert 3 slab, baschetbalistele bulgare punandu-si mult mai bine in valoare talia superioara, prin Zlatanova si Perostiyska. Finalul a fost nerecomandat cardiacilor. Gazdele au condus cu 7 puncte, dupa cateva reusite de la distanta, iar debutul ultimului sfert parea un cosmar cu repetitie. Spre deosebire de meciurile anterioare, cand sfertul 4 era pentru tricolore un adevarat "calcai al lui Ahile", datele problemei s-au schimbat de aceasta data. Trezite parca de un dus rece, romancele s-au inchis perfect in aparare si au inceput cursa de urmarire. Scorul se mentinea egal cu 3,9 secunde inainte de final, atunci cand, dupa o patrundere senzationala, Annemarie Parau a reusit cosul izbavitor pentru Romania si, totodata, distrugator pentru adversare. In timpul ramas, Bulgaria nu a mai putut face nimic, iar fetele noastre au bifat a doua victorie din Grupa D si se pregatesc acum optimiste pentru deplasarea in Suedia, de sambata.

Marcatoarele Romaniei:

Stoenescu 24p (6x3)
Marginean 22 (2x3)
Parau 12 p
Pavel 9 p
Uiuiu 2 p


Declaratii dupa meci:

Dan Fleseriu: "A fost o victorie a ECHIPEI. Fetele au jucat extraordinar si nu si-au pierdut increderea nici atunci cand au facut anumite erori, iar echipa Bulgariei a trecut in avantaj. E exact ceea ce aveam nevoie dupa cele doua infrangeri, fetele si-au recastigat increderea in propriile forte si acum putem sa ne gandim deja la meciul cu Suedia. Felicit adversarele, dar si echipa mea, care, din punctul meu de vedere, a facut un joc mare azi."

Gabriela Marginean: "A fost un joc dur, in care Bulgaria a profitat de faptul ca a jucat pe teren propriu si a incercat in permanenta sa se impuna. Au profitat foarte bine de momentul cand noi am facut un pas inapoi, in sfertul 3, dar am fost extrem de motivate sa nu pierdem azi, iar acest lucru s-a vazut, cred, in evolutia noastra ulterioara."


In celalalt meci al Grupei D, Suedia a invins Germania, cu 68-58

Clasament:

1. Spania        3/1    7
2. Suedia        3/1    7
3. Romania    2/2    6
4. Germania    2/2    6
5. Bulgaria       0/4    4

Parteneri