Foto

Tricolorii au castigat Sport Arena Streetball 3

Cel de-al treilea turneu al celei mai populare competitii de baschet 3x3 din Romania, Sport Arena Streetball, a fost castigat, la categoria Open, de echipa nationala “Tricolorii”, care bifeaza, astfel, cel de-al treilea succes din acest sezon. Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Vasile Stefan sunt in pole-position pentru a reprezenta Romania in circuitul mondial, iar evolutiile lor ne dau mari sperante si pentru un rezultat notabil la prima editie a Campionatului European, care va avea loc in perioada 5-7 septembrie, in Bucuresti, dupa ce la Campionatele Mondiale din Rusia au fost la un pas de semifinale.
 
Peste 650 de sportivi au evoluat, in week-end-ul recent incheiat, in cadrul Sport Arena Streetball, luptandu-se pe terenurile din incinta Universitatii Politehnica Bucuresti pentru laurii celui de-al treilea turneu din actualul sezon. Astfel, numarul total al participantilor din acest sezon la Sport Arena Streetball a ajuns la aproape 2.000, fiecare dintre cele trei turnee disputate pana in prezent avand la start cel putin 160 de echipe!
Avand din nou un parcurs deosebit, “Tricolorii”, in formula Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Vasile Stefan, s-au impus din nou la categoria Open, aratand o forma deosebita in vederea unor evolutii cat mai bune in cadrul primei editii a Campionatului European, care va avea loc in Bucuresti, in perioada 5-7 septembrie. Printre participantii de marca din al treilea turneu Sport Arena Streetball s-a numarat si echipa nationala de baschet 3x3 a Olandei, care a incheiat competitia pe locul al treilea. Baschetbalistii din “Tara Lalelelor” au venit la Bucuresti pentru a se pregati in vederea Campionatelor Europene de baschet 3x3 si, dupa un parcurs bun in faza grupelor si in primele doua tururi eliminatorii, au cedat in semifinale in fata echipei “Rahova’s Finest”, una dintre echipele de traditie de la Sport Arena Streetball, ai carei componenti au participat anul trecut in circuitul mondial FIBA 3x3 World Tour.
De mentionat ca, inaintea finalei de la categoria Open s-a tinut un moment de reculegere in memoria unuia dintre cei mai valorosi baschetbalisti romani din istorie, DragosNosievici, decedat saptamana trecuta intr-o clinica din Leverkusen.
Conform organizatorilor, urmatoarele doua turnee Sport Arena Streetball vor avea loc de-a lungul aceluiasi weekend, in perioada 1-3 august. Primele doua zile sunt rezervate Turneului 4, in timp ce duminica, 3 august, se va disputa Turneul Master Sport Arena Streetball, care va desemna campioanele sezonului 2014, al zecelea din istoria competitiei.  
 
Pana atunci, insa, caravana baschetului 3x3 din Romania se opreste pentru doua zile, 26 si 27 iulie, in Piata Universitatii, acolo unde cele mai bune patru echipe din tara, alaturi de 12 echipe din Europa, vor lupta la “Raiffeisen Bank Bucharest Challenger” pentru premii in valoare de 5.000 de dolari si un loc la Mastersul FIBA 3x3 World Tour de la Praga.
Reamintim ca Sport Arena Streetball este un campionat de baschet 3x3 organizat de Sport Arena si ACS Sport Promotion, in colaborare cu Federatia Romana de Baschet, Universitatea Politehnica Bucuresti si Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si este sustinut de Raiffeisen Bank, Gatorade si Idilis.

Parteneri