Foto

Tricolorii au cedat in fata Greciei in etapa de debut a FIBA U20 European Championship 2018

Reprezentativa masculina de tineret a Romaniei a pasit cu stangul la FIBA U20 European Championship, intreceri care se disputa de azi si pana in data de 22 iulie la Chemnitz, tricolorii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan cedand in fata Greciei, cu scorul de 62-92 (7-15, 17-25, 22-29, 16-23). Duminica, de la ora 19:00, nationala noastra va da piept cu selectionata Israel, in cadrul celei de-a doua runde din Grupa C. Conform FIBA, toate meciurile sunt transmise in direct in regim de streaming pe http://www.fiba.basketball/europe/u20/2018/videos
 
Dupa foarte multi ani de absenta de pe prima scena continentala, nationala masculina de tineret a Romaniei a debutat in aceasta dupa-amiaza in cadrul FIBA U20 European Championship, Chemnitz 2018, prezenta datorandu-se performantei realizate anul trecut, la Oradea, de tricolorii pregatiti de antrenorul Tudor Costescu, care au pus la colt nationale precum Rusia si Croatia si au castigat intrecerile din esalonul secund. In prezenta unei asistente modeste si avand in fata o adversara incomoda in selectionata Greciei, detinatoare a trofeului continental la aceasta categorie de varsta, tinerii tricolori pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan au inceput destul de timorati si au spart gheata abia prin minutul 7, printr-o actiune concretizata de Fometescu, astfel ca in finalul primului sfert scorul le era favorabil adversarilor, cu 15-7. Incet, incet, nationala noastra a incercat sa intre in joc, dar ratarile si erorile individuale de tehnica au fost speculate foarte bine de baschetbalistii eleni, care au intrat la vestiare cu un avantaj de 16 “lungimi”, scor 40-24. La reluare, in pofida eforturilor depuse de Berculescu-Rovinaru si Fometescu, principalii marcatori ai nationalei noastre, Grecia a inceput sa se distanteze serios pe tabela, diferenta realizandu-se mai ales din actiunile concretizate pe contraatac in urma erorilor de tehnica din tabara tricolora (n.n – la final, la capitolul “puncte din mingi pierdute”, diferenta a fost net favorabila Greciei, cu 36-10). Ultima parte a jocului s-a derulat cu acelasi scenariu, Grecia reusind sa se detaseze pe tabela in final pana la scorul de 92-62, la capatul unei partide in care a condus in permanenta pe tabela.
Conform datelor oficiale FIBA, punctele nationalei Romaniei au fost marcate de BERCULESCU-ROVINARU (19 p, 3x3, 3 rec, 2 pase, 2 int), FOMETESCU (12 p, 2x3, 6 rec, 3 pase, 1 int, 1 cap), DICULESCU (9 p, 1x3, 3 rec, 5 pase, 2 int), BERCEANU (6 p, 4 rec), PETRESCU (5 p, 4 rec, 1 int), GEORGIADIS (3 p, 2 rec), CHITU (2 p), GIRBEA (2 p, 2 rec, 1 pasa), CIRSTOVEANU (2 p, 2 rec) si CALENIC (2 p, 5 rec). A mai evoluat MURESAN (1 rec, 2 pase, 1 int) iar TOHATAN a fost menajat fiind nerecuperat total in urma unei accidentari.
Tinand cont de programul competitional anuntat de FIBA, duminica, de la ora 19:00, Romania va da ochi cu nationala Israel, in vreme ce luni seara, de la ora 21:15, tinerii tricolori vor evolua impotriva selectionatei tarii gazda, Germania.
Reamintim ca toate meciurile de la Chemnitz sunt transmise in direct in regim de streaming pe pagina oficiala a competitiei -  http://www.fiba.basketball/europe/u20/2018/videos

Parteneri