Foto

Tricolorii au inceput pregatirile pentru EuroBasket 2017

Echipa nationala masculina a Romaniei s-a reunit la inceputul acestei saptamani in Bucuresti, tricolorii incepand deja pregatirile in vederea participarii la EuroBasket 2017, intreceri ce vor fi gazduite, anul viitor, de arenele sportive din Cluj-Napoca, Tel Aviv, Helsinki si Istanbul. Staff-ul tehnic tricolor, format din antrenorul principal Marcel Tenter si secunzii Claudiu Fometescu si Milorad Perovic, a convocat pentru prima actiune din Arena de Baschet un lot format din 17 sportivi, pe lista figurand, in premiera, si americanul Malcolm Armstead. Conform programului stabilit de staff-ul tehnic si FRB, nationala Romaniei va disputa in aceasta vara nu mai putin de 18 meciuri amicale, urmand sa participe, in perioada 1-16 iulie, la un puternic turneu international in China, iar in perioada 20-26 iulie se va deplasa in Brazilia pentru cateva partide de verificare cu puternica nationala sud-americana. La inceputul lunii august, nationala revine in tara si va disputa o serie de meciuri amicale impotriva selectionatelor similare ale Ciprului, Ungariei, Bulgariei, Estoniei si Georgiei, pregatirea de vara urmand sa se incheie in 20 august.
 
Cu 14 luni inaintea startului celei mai importante competitii de pe Batranaul Continent, EuroBasket 2017, intreceri care vor fi gazduite anul viitor de Romania, Israel, Finlanda si Turcia, nationala noastra masculina s-a reunit la inceputul acestei saptamani, in Bucuresti, sub comanda antrenorului principal Marcel Tenter si a secunzilor Claudiu Fometescu si Milorad Perovic. Pe lista celor convocati pentru prima actiune tricolora din acest an figureaza multe nume cunoscute din campionatul intern, si nu numai, staff-ul tehnic al nationalei noastre dorind sa vada la lucru cat mai multi sportivi. Astfel, la antrenamentele din Arena de Baschet s-au prezentat Andrei Mandache, Baris Aktas, Tudor Gheorghe, Octavian Popa Calota, Adrian Gutoaia, Bogdan Nicolescu, Vlad Corpodean, Dan Tohatan, Catalin Petrisor, Florin Popa, Zoran Milencovici, Titus Nicoara, Rolland Torok, Iulian Orbeanu, Bogdan Tibirna, Emanuel Cate si Rares Uta, iar de astazi urmeaza sa se alature, in premiera, si americanul Malcolm Armstead, FRB demarand deja procedurile legale pentru componentul echipei turce BSB Istanbul de a obtine cetatenie romana.
Conform programului stabilit de staff-ul tehnic al nationalei Romaniei impreuna cu FRB, tricolorii vor avea o vara “fierbinte”, urmand sa sustina 18 meciuri de verificare. Astfel, dupa cantonamentul din Arena de Baschet, care se va incheia in data 30 iunie, nationala Romaniei va pleca in China, unde va evolua, in perioada 1-16 iulie, in cadrul unui puternic turneu international, “2016 Atlas International Tournament”, programat sa se dispute in mai multe orase din provincia Jiangsu: Changsu (4-6 iulie – Romania, China, Polonia si Georgia), Zhangjiagang (8-10 iulie – Romania, China, Polonia si Georgia) si Nantong (12-14 iulie – Romania, China, Polonia si Georgia). Din 17 iulie, tricolorii revin in Bucuresti si dupa cateva zile de antrenamente in Arena de Baschet vor pleca spre Brazilia, unde vor sustine in perioada 20-26 iulie, cateva meciuri amicale impotriva puternicei nationale sud-americane, care se pregateste pentru JO 2016 de la Rio de Janeiro. La inceputul lunii august, nationala noastra va urca la munte, la Cheile Gradistei, unde va sustine si doua meciuri de verificare in compania selectionatei similare a Ciprului iar din data de 7 august se va “transfera” la Cluj-Napoca pentru ultima perioada de pregatire din aceasta vara. Dupa cateva antrenamente in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, tricolorii pregatiti de antrenorul Marcel Tenter vor participa la un turneu international amical la care si-au anuntat deja prezenta reprezentativele Ungariei, Bulgariei si Estoniei (12-14 august) iar in 18 si 19 august vor sustine ultimele doua partide de verificare impotriva nationalei Georgiei.

Parteneri