Foto

Tricolorii au intrat in febra Mondialelor de baschet 3x3!

Delegatia Romaniei, compusa din sportivii Florina Diaconu, Anca Sipos, Andra Haas, Cristina Bigica, Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Vasile Stefan, antrenorul coordonator Svetlana Dragusin si arbitrul FIBA Fabiana Martinescu, urma sa plece in aceasta dupa-amiaza spre Moscova, unde va participa de maine si pana in data de 08 iunie la Campionatul Mondial de baschet 3x3. La startul celei de-a doua editii a competitiei mondiale si-au confirmat prezenta 48 de echipe din 35 de tari din intreaga lume, Romania fiind distribuita in Grupa B, la masculin, si in Grupa A, la feminin.
 
Astazi, pe Aeroportul International “Henri Coanda”, in ciuda intarzierii orei de plecare spre Rusia, atmosfera din randul delegatiei noastre era foarte buna, tricolorii fiind dornici sa obtina la Moscova rezultate notabile, care sa le depaseasca pe cele de la editia precedenta, de la Atena, unde Romania s-a clasat pe locul 10 in intrecerea masculina si pe locul 17 in cea feminina. Inaintea sedintei tehnice din aceasta seara, organizatorii au publicat, deja, programul meciurilor care vor fi gazduite de terenurile special amenajate in celebrul Complex Olimpic “Lujniki” din Moscova.
Astfel,  la masculin, Romania, in formula Santana, Popescu, Vlaicu si Vasile, va intra de joi dupa-amiaza in competitie, dupa urmatorul program:
05 iunie
Ora locala 16:00 Qatar – Romania (Terenul 2)
Ora locala 18:00 Romania – Argentina (Terenul 2)
Ora locala 20:00 Venezuela – Romania (Terenul 4)
06 iunie
Ora locala 17:00 Romania – Rusia (Terenul 1)
Ora locala 19:00 Lituania - Romania (Terenul 2)

Componenta grupelor preliminare la masculin:
Grupa A: Polonia; Germania; SUA; Cehia; Olanda; Tunisia
Grupa B: Romania; Lituania; Rusia; Venezuela; Argentina; Qatar
Grupa C: Brazilia; Turcia; Estonia; Uruguay; Noua Zeelanda; Puerto Rico
Grupa D: Slovenia; Serbia; Japan; Croatia; Indonesia; China
Din fiecare grupa preliminara vor accede in faza superioara primele patru clasate, optimile si sferturile de finala urmand sa se desfasoare in data de 07 iunie iar semifinalele si finalele in data de 08 iunie.
Aici puteti vizualiza o prezentare a echipei noastre masculine si ce cred tricolorii despre sansele de la Campionatul Mondial din Moscova:
http://russia2014.fiba.com/pages/eng/fe/14/3x3/wc/news/p/nid/73043/video-interview.html
 
In intrecerea similara feminina, Romania, in formula Diaconu, Haas, Sipos si Bigica, va juca dupa urmatorul program:
05 iunie
Ora locala 17:00 Siria – Romania (Terenul 4)
Ora locala 19:00 Romania – Italia (Terenul 4)
06 iunie
Ora locala 16:40 Belgia – Romania (terenul 4)
Ora locala 18:00 Romania – Uruguay (terenul 2)
Ora locala 20:00 Elvetia – Romania (Terenul 3)

Componenta grupelor preliminare la feminin:
Grupa A: Romania; Elvetia; Uruguay; Belgia; Indonesia; Ucraina
Grupa B: Andorra; Franta; China; Uganda; Thailanda; Siria
Grupa C: Cehia; Spania; Olanda; Estonia; Argentina; Tunisia
Grupa D: Brazilia; Germania; SUA; Ungaria; Italia; Rusia
Ca si in intrecerea masculina, din fiecare grupa preliminara vor accede in faza superioara primele patru clasate, optimile si sferturile de finala urmand sa se desfasoare in data de 07 iunie iar semifinalele si finalele in data de 08 iunie.
 
De asemenea, organizatorii anunta ca, la fel ca la toate marile evenimente de baschet 3x3, si la Moscova vor avea loc concursurile speciale in 07 si 08 iunie: Nike Dunk Contest; Samsung Shoot-Out Contest; Skills Contest; Free-throw pursuit.
 
Reamintim ca, in baza ierarhiilor mondiale, ranking publicat de FIBA la 1 aprilie 2014, Romania a fost cap serie numarul 2 la tragerea la sorti pentru competitia masculina si cap de serie numarul 1 pentru cea feminina!

FOTO - Delegatia Romaniei la plecarea spre Campionatul Mondial de baschet 3x3

Parteneri