Foto

Tricolorii au plecat la Campionatul European U18 de la Skopje

Pastrand traditia calendarului competitional FIBA, cea de-a doua echipa nationala masculina juvenila a Romaniei care intra sub lumina reflectoarelor la Campionatele Europene din acest an este cea de U18, juniorii tricolori aflati sub comanda antrenorului principal Eugen Ilie, sprijinit de secundul Catalin Stefanescu si fizioterapeutul Robert Bunea, urmand sa intre de vineri seara in focurile intrecerilor continentale care se vor derula in Skopje, in perioada 29 iulie - 07 august. Romania face parte din Grupa B, serie in care se va confrunta cu selectionatele similare ale Muntenegru, Belgiei, Austriei, Portugaliei si Belarus.
 
Reprezentativa masculina de juniori a Romaniei a plecat in aceasta dimineata spre capitala Macedoniei, Skopje, gazda Campionatelor Europene U18, Divizia B, in perioada 29 iulie – 07 august. Dupa o luna de antrenamente intense pentru o participare cat mai notabila pe scena europeana, cantonamente de pregatire care au fost pigmentate si cu meciuri amicale de verificare a potentialului tricolor, staff-ul tehnic coordonat de antrenorul Eugen Ilie a decis componenta finala a lotului de 12 sportivi, tinand cont si de unele accidentari care i-au obligat sa renunte la cativa tineri baschetbalisti importanti. Astfel, iata componenta lotului national U18 care a plecat spre Skopje:
 
Dan Tohatan – BC Municipal Olimpic Baia Mare
Darwiche Georges – Steaua CSM Eximbank
Diculescu Dragos - Steaua CSM Eximbank
Dunca Vasile – BC Municipal Olimpic Baia Mare
Fometescu Tudor – ACS 4Sports Agronomia
Berculescu Camil – U-BT Cluj-Napoca
Caprarescu Mihai – BCM U Pitesti
Girbea Tudor – CSM Ploiesti
Berceanu Ionut - Steaua CSM Eximbank
Georgiadis Dimitri – Benedictine High VB (NCAA)
Birloveanu Stefan – CSU Stiinta Bucuresti
Calenic Andrei - Steaua CSM Eximbank
 
Maine este programata o scurta sedinta de acomodare cu sala si atmosfera intrecerilor continentale iar de vineri nationala Romaniei va lua startul in cadrul Grupei B a Europenelor U18, intreceri in care vor participa 24 de echipe nationale, impartite pentru prima faza a competitiei in patru grupe. Conform FIBA, nationala juvenila a Romaniei a facut parte din urna a patra valorica la tragerea la sorti si a fost distribuita in Grupa B, urmand sa se confrunte cu Muntenegru, Belgia, Austria, Portugalia si Belarus. Dar iata si programul meciurilor pe care tricolorii nostri le vor sustine la Skopje in prima faza:
 
29 iulie 2016 (ora 13:00)
AUSTRIA – ROMANIA
30 iulie 2016 (ora 21:00)
ROMANIA - MUNTENEGRU
31 iulie 2016 (ora 16:30)
PORTUGALIA – ROMANIA
02 august 2016 (ora 16:30)
ROMANIA – BELARUS
03 august 2016 (ora 14:15)
BELGIA – ROMANIA
 
Dupa disputarea partidelor din prima faza, primele doua clasate din fiecare grupa vor accede in sferturile de finala, echipele de pe locurile 3 si 4 vor continua cursa in grupa valorica 9-16, iar cele care se situeaza pe pozitiile 5 si 6 vor juca pentru locurile 17-24.

Parteneri