Foto

Tricolorii au trecut si de la Malta la Europenele U20 de la Oradea

Nationala masculina de tineret a Romaniei a inregistrat in aceasta seara o noua victorie in cadrul Grupei C a FIBA U20 European Championship 2017, Division B, presented by Banca Transilvania, “Vulturii” pregatiti de antrenorii Tudor Costescu, Ionut Bascoveanu si Alexandru Ziguli reusind sa depaseasca clar selectionata Maltei, cu scorul de 84-65 (19-23, 26-14, 28-13, 11-15). Luni este zi de pauza iar marti, de la ora 18:30, tinerii tricolori vor sustine o noua confruntare in Arena Antonio Alexe, urmand sa evolueze impotriva reprezentativa Macedoniei.
 
Dupa o victorie extrem de importanta obtinuta la meciul de debut impotriva Georgiei, in aceasta seara, nationala masculina de tineret a Romaniei s-a prezentat in Arena Antonio Alexe din Oradea pentru cel de-al doilea meci din cadrul Grupei C a FIBA U20 European Championship 2017, Division B, presented by Banca Transilvania. Adversar, modesta dar totodata enigmatica selectionata a Maltei, o nationala care a debutat cu stangul, fiind spulberata de Albania, scor 92-61, si care se bazeaza pe stralucirea a doi jucatori de mare perspectiva, Cassar si Formosa. Constienti ca fiecare meci este important indiferent de numele adversarului si decisi sa-si continue marsul spre faza superioara a competitiei continentale, “Vulturii” U20 au depasit debutul ceva mai greoi (n.n. – 19-23 dupa primul sfert) si au trecut la carma jocului spre finalul primei parti, intrand la vestiare in avantaj: scor 45-37. La reluare, tinerii nostri tricolori au continut sa-si mareasca avantajul pe tabela o data cu trecerea timpului, astfel ca fluierul final a consemnat o noua victorie pentru Romania. Scor final, 84-65 in favoarea echipei pregatite de antrenorii Tudor Costescu, Ionut Bascoveanu si Alexandru Ziguli, rezultat care claseaza Romania pe locul secund in Grupa C, dar cu un meci mai putin disputant decat liderul Georgia.
Date statistice, inregistrari video ale meciurilor sustinute pana acum la Oradea, precum si programul urmator pe - http://www.fiba.com/europe/u20b/2017/Romania
Luni, toate participantele vor beneficia de o zi de pauza iar de marti vor reveni in Arena Antonio Alexe si Sala de Sport a Colegiului Economic “Partenie Cosma” din Oradea pentru urmatoarea runda din faza grupelor. Romania va intalni de la ora 18:30 selectionata Macedoniei, intr-un meci decisiv in economia calificarii in sferturile de finala.

Parteneri