Foto

Tricolorii incep asaltul pentru EuroBasket 2015

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei se pregateste de mai multe zile in Sala Sporturilor din Constanta, locatie care va gazdui la inceputul lunii august meciurile din cadrul Grupei A de calificare la EuroBasket 2015, contra selectionatelor similare ale Bulgariei si Islandei.

Aflat sub bagheta antrenorilor Marcel Tenter si Milorad Perovic, lotul national tricolor, compus din 13 sportivi, spera sa obtina rezultate cat mai notabile in aceasta campanie si, de ce nu, viseaza si la o revenire a baschetului romanesc printre marile forte ale Batranului Continent. Desi sunt constienti ca traseul spre EuroBasket 2015 este unul foarte dificil, daca tinem cont ca dintre cele 13 nationale aliniate la startul intrecerilor din aceasta vara doar una singura va obtine biletele pentru turneul final continental organizat peste doi ani de Ucraina, tricolorii nostri mizeaza pe reteta succesului si sunt convinsi ca daca vor reusi sa treaca de Bulgaria nu se vor mai opri pana cand nu obtin vizele ucrainiene.
“Avem o grupa dificila, dar am mare incredere in acesti baieti. S-au pregatit foarte bine pana in prezent si cred ca putem face o surpriza cat mai frumoasa. Adversarele noastre din Grupa A sunt destul de incomode. Echipa Bulagriei a crescut considerabil in ultima vreme iar Islanda a fost si ramane o echipa imprevizibila. Sunt convins, totusi, ca si cu sprijinul publicului constantean putem spera sa mergem mai departe”, a punctat antrenorul principal Marcel Tenter, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc, luni, pe terasa Hotelului Sport din Constanta, si la care au mai participat si trei dintre internationalii romani cu mare experienta, Mihai Silvasan, Titus Nicoara si Adrian Tudor. Si daca tot i-am mentionat pe trei dintre tricolori, sa amintim ca alaturi de acestia mai sunt prezenti in cantonamentul de la Constanta si Andrei Mandache, Dani Popescu, Vasile Stefan, Adrian Gutoaia, Brice Kabengele, Andrei Capusan, Ionut Dragusin, Catalin Baciu, Laszlo Lazar si Bogdan Tibirna.

Conform programului anuntat de FIBA-Europe, Romania va juca in fata propriilor suporteri, in data de 01 august, de la ora 17:45, impotriva Bulgariei, si in data de 07 august, de la ora 18:00, impotriva Islandei, ambele jocuri fiind gazduite, asa cum precizam anterior, de Sala Sporturilor din Constanta.
Reamintim ca lotul national al Romaniei se afla la finele unui stagiu de pregatire de o luna de zile, care a cuprins si mai multe meciuri amicale impotriva selectionatelor Ungariei, Portugaliei si Belarus. "Baietii au raspuns pozitiv pana in prezent si de aceea am decis sa-i pastrez pe toti cei 13 sportivi in cantonament. La meciurile oficiale vom prezenta o echipa de 12 jucatori, dar alegerea o voi face inainte de fiecare partida, in functie de mai multe criterii si necesitati", a mai spus Tenter, care doreste sa reconstruiasca o nationala puternica.

Dar iata si componenta celorlalte grupe de calificare, cu precizarea ca ocupantele locurilor 1 din cele patru serii se vor intalni in semifinale (1A - 1C si 1B - 1D) iar invingatoarele vor juca finala, castigatoarea urmand sa se califice direct la EuroBasket 2015:

Grupa B - Olanda, Estonia, Portugalia
Grupa C - Elvetia, Danemarca, Luxemburg, Austria
Grupa D - Ungaria, Belarus, Slovacia

FOTO - copyright www.totalbaschet.ro

Parteneri