Foto

Tricolorii incep campania de calificare la Eurobasket 2013 impotriva Olandei

Maine, miercuri 15 august, nationala de seniori a Romaniei intra in lupta pentru ocuparea primelor doua locuri in Grupa D a preliminariilor Eurobasket 2013. Cu toate ca nu se numara printre favorite, Romania poate face o surpriza placuta, calificarea la turneul final, gazduit anul viitor de Slovenia, putand reprezenta un rezultat memorabil.

Din cele 6 grupe de calificare, primele doua clasate se califica automat. Dintre cele sase echipe care vor ocupa pozitia a treia in clasament , cele patru care vor acumula cel mai mare numar de puncte vor ajunge, de asemenea, la Eurobasket, tabloul participantelor fiind completat de opt echipe calificate direct: Slovenia (tara gazda), Macedonia, Franta, Anglia, Grecia, Rusia, Spania si Marea Britanie (calificate dupa disputarea turneului olimpic).

Revenind la nationala noastra, ea va incepe campania de calificare pe teren propriu, la Sibiu, impotriva Olandei. Meciul va incepe la ora 18:00 si va fi gazduit de Sala Transilvania, intrarea spectatorilor fiind libera. Partida este una dificila, desi adversarii nostri sunt sensibil egali valoric cu baschetbalistii romani. Vedeta olandezilor este pivotul Francisco Elson (2,11m), cel care evolueaza in NBA pentru Philadelphia 76ers. Cu toate acestea, la 36 de ani, Elson nu mai este, din punct de vedere fizic, jucatorul din urma cu cativa ani, el putand avea in tinerii Vlad Moldoveanu, Ionut Dragusin sau Catalin Baciu adversari redutabili.

Noul selectioner al Romaniei, Mladen Ostojic, a anuntat zilele trecute si lotul de 12 jucatori cu care va aborda actuala campanie, care se va intinde pana pe 11 septembrie:

Andrei Mandache
Mihai Paul
Dragos Andrei
Daniel Popescu
Octavian Popa Calota
Vlad Moldoveanu
Tudor Jucan
Mihai Silvasan
Titus Nicoara
Ionut Dragusin
Catalin Baciu
Laszlo Lazar


Programul jocurilor Romaniei in actualele preliminarii este urmatorul:

Romania – Olanda (15 august, ora 18:00)
Georgia - Romania (18 august)
Romania – Bosnia&Hertegovina (24 august, ora 18:00)
Letonia - Romania (27 august)
Olanda - Romania (30 august)
Romania – Georgia (2 septembrie, ora 18:00)
Bosnia&Hertegovina - Romania (8 septembrie)
Romania – Letonia (11 septembrie, ora 18:00)


Toate jocurile echipei nationale de seniori vor fi transmise in direct de DIGI SPORT.

Parteneri