Foto

Tricolorii increzatori inaintea meciului cu Olanda

Cu mai putin de zece ore inainte meciului de la Alemere cu reprezentativa Olandei, Tudor Jucan,  unul dintre “veteranii” primei reprezentative, a acordat o scurta declaratie in exclusivitate site-ului Federatiei Romane de Baschet prin care a descris starea de spirit din randul tricolorilor.

“Trebuie sa uitam repede esecul din Letonia. Nu avem timp sa ne uitam in spate, trebuie doar sa invatam din greseli si sa abordam fiecare meci cu maxima concentrare. De asemenea, trebuie sa ne aparam mai bine si sa fim mai eficienti in atac. Starea de spirit in cadrul lotului este foarte buna, toti baietii asteapta intalnirea din aceasta seara.  Stim ca va fi un meci foarte agreu, mai ales ca jucam la ei acasa si vor sa isi ia revansa, insa am incredere ca vom face un meci bun si vom reusi sa ne impunem. O victorie diseara ne mentine in carti pentru calificare.”
 
De asemenea, conducatorul de joc Andrei Mandache a impartasit o parte din trairile jucatorilor inaintea meciului cu Olanda:

 “Cred ca am trecut cu bine peste esecul cu Letonia,  acest lucru poate si datorita programului incarcat,  care nu ne permite sa ne gandim prea multe la ce a fost. Atmosfera in echipa este buna, asa cum a fost mai tot timpul la echipa nationala. Diseara ne asteapta un meci foarte greu, in conditiile in care olandezii vin dupa o victorie si in plus isi doresc enorm de mult revansa dupa meciul de la Sibiu. Suntem constienti ca publicul ii va sustine, va fi ostil noua, cum este si firesc, insa credem cu totii in sansa noastra. Si atata timp cat credem din tot sufletul, avem sanse bune de a obtine victoria!”  
 
Va reamintinm ca Romania va intalni joi seara Olanda, cu incepere de la ora 20:30 (ora Romaniei), in al cincilea joc din cadrul preliminariilor EuroBasket 2013. In meciul tur, jucatorii lui Mladen Ostojic si Sorin Hartman s-au impus la Sibiu cu 90-84.

Foto: Ovidiu Matiu

Parteneri