Foto

Tricolorii intalnesc vineri Bosnia la Sibiu

Nationala de seniori a Romaniei va disputa maine, de la ora 18:00, in Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu al treilea meci din cadrul preliminariilor EuroBasket 2013, impotriva puternicei nationale a Bosniei. Tricolorii sunt in cautarea celui de-al doilea succes consecutiv pe teren propriu, dupa ce in prima etapa au reusit sa castige in fata fanilor sibieni duelul  cu Olanda, cu scorul 90-84. A urmat apoi pentru nationala noastra pregatita de Mladen Ostojic si Sorin Hartman o deplasare lunga si obositoare in Georgia, soldata cu o infrangere  (80-64).

Maine, tricolorii au sansa perfecta pentru a sterge amintirea meciului de la Tbilisi si de a acumula puncte in drumul spre Campionatul European din 2013.

"Maine vom intalni o echipa buna, cotata foarte bine si care are in componenta jucatori foarte experimentati, insa noi ne jucam sansa si incercam de la meci la meci sa evoluam cat mai bine. Am fost multumit de atitudinea jucatorilor mei in cele doua meciuri de pana acum si sper ca si maine sa jucam tare si sa obtinem un succes. Duelul cu siguranta ca va fi dificil pentru ca echipa Bosniei este una foarte solida. Cred ca va fi un meci foarte interesant si sper sa jucam cat mai bine in fata fanilor. La primul meci suporterii au fost alaturi de noi si ne-au ajutat sa castigam. Acelasi lucru imi doresc si maine si sper ca sibienii sa vina in numar cat mai mare la sala", a declarat in exclusivitate antrenorul Mladen Ostojic cu 24 de ore inaintea confruntarii cu Bosnia.

Pentru adversari, jocul cu Romania este al patrulea din actuala campanie de calificare. Elevii lui Aleksandar Petrovic, fratele regretalutului Drazen Petrovic, au obtinut pana acum doua victorii si o infrangere. In prima etapa, Bosnia a trecut de  Letonia, cu scorul 87-84, apoi  au inregistrat un  nou succes in Olanda, cu scorul 107-89. In urma cu doua zile, adversarii nostri de maine au cedat cu 95-96 in fata Georgiei, dupa un meci extrem de disputat in sala Skenderija din Sarajevo.

Teletovic principala gura de foc a bosniecilor

Cel mai bun marcator al adversarilor este Mirza Teletovic, extrema de forta a Bosniei avand o medie statistica de 28 de puncte  pe meci, 6 recuperari si 1.3 pase decisive. Fostul jucator al echipei spaniole Caja Laboral are 27 de ani si 2,05 inaltime, iar in sezonul trecut a fost cel mai bun marcator al Euroligii.

Vlad Moldoveanu cel mai bun marcator al Romaniei
De partea cealalta Vlad Sorin Moldoveanu este cel mai bun marcator al Romaniei. Media statistica a  extremei lui Mladen Ostojic  cuprinde 16.5 puncte pe meci, 7.5 recuperari si 5 pase decisive. Moldoveanu este mai tanar cu trei ani decat Teletovic, iar anul trecut s-a aflat la prima experienta in Europa, evoluand pentru gruparea italiana Benetton Treviso.

Tehnicieni straini pe ambele banci

Daca pe banca nationalei Bosniei ia loc croatul Aleksandar “Aco” Petrovic si reprezentativa nationalei Romaniei este condusa tot de un antrenor strain. Mladen Ostojic a preluat in aceasta vara lotul national al Romaniei, tehnicianul bosniac nascut la Sarajevo avand avantajul ca stie foarte bine jucatorii din spatiul ex-iugoslav.

Uriasii de sub panouri

Ambele echipe au in lot cate un jucator de peste 2 metri si 20 de centimentri. “Uriasul” Romaniei este Ionut Dragusin (27 de ani, 2,21 m), in vreme ce pentru Bosnia evolueaza Nedzad Sinanovic, un centru puternic de 2,22 m, component al echipei de club Unicaja Malaga.

Foto: Ovidiu Matiu

Parteneri