Foto

Tricolorii intra in focurile Europenelor U16 de la Sofia

Reprezentativa masculina de cadeti a Romaniei vor evolua incepand de astazi si pana in data de 20 august pe scena continentala de la Sofia, tinerii baschetbalisti pregatiti de antrenorii Sebastian Man si Cosmin Blagoi urmand sa intalneasca in primul meci din Grupa C a FIBA U16 European Championship, Division B, selectionata similara a Austriei, de la ora 16:00. Tricolorii se vor mai confrunta in Grupa C cu reprezentativele Norvegiei, Sloveniei, Ucrainei si Kosovo.
 
Dupa mai bine de luna de pregatiri intense in Timisoara si Bucuresti, reprezentativa masculina de cadeti a Romaniei s-a deplasat spre capitala Bulgariei pentru a intra in focurile FIBA U16 European Championship, Division B, intreceri care se vor derula in perioada 11-20 august, in trei arene din Sofia. In urma antrenamentelor de pregatire si a meciurilor de verificare, staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Sebastian Man a decis sa se bazeze la meciurile de la Sofia pe un lot format din 12 sportivi, dupa cum urmeaza:

   
Voinescu Radu Gheorghe 4Sports Bucuresti
Blaj Voinescu George CSU Brasov
Maciuca Mihai Marius CSA Steaua CSM Eximbank
Balteanu Matei Petre CSA Steaua CSM Eximbank
Arion Andrei CSA Steaua CSM Eximbank
Gavriloaia Aurelian CSA Steaua CSM Eximbank
Porime Vlad Alexandru CS Muresul Tg.Mures
Radulescu Radu Alexandru BC Slam Bucuresti
Petrescu Radu Cristian Spike Bucuresti
Moldovan Rares Ioan Marcos Estudiantes Madrid
Bobroczkyi Robert Stellazzurra Basketball Academy
Badiu Marcu Izmir Koleji

 
Reamintim ca la startul Campionatului European U16, Divizia B, de la Sofia si-au anuntat prezenta 24 de echipe nationale, impartite pentru prima faza a competitiei in patru grupe preliminare. Nationala Romaniei a facut parte la tragerea la sorti din urna a patra valorica si a fost distribuita in Grupa C, alaturi de Norvegia, Kosovo, Austria, Slovenia si Ucraina. Dar iata si programul meciurilor pe care tricolorele le vor sustine sub lumina reflectoarelor “europene” incepand de maine dupa-amiaza:
 
11 august 2016
Romania – Austria (ora 16:00, Triaditza Hall Sofia)
 
12 august 2016
Slovenia – Romania (ora 13:45, Universiada Hall Sofia)
 
13 august 2016
Romania – Kosovo (ora 13:45, Triaditza Hall Sofia)
 
15 august 2016
Norvegia – Romania (ora 20:30, Arena Armeec II Sofia)
 
16 august 2016
Ucraina – Romania (ora 20:30, Arena Armeec II Sofia)
 
Ca si in intrecerea feminina care se desfasoara in aceste zile la Oradea, sistemul competitional prevede ca primele doua echipe clasate in cele patru grupe preliminare sa se califice in sferturile de finala, urmand sa lupte in continuare pentru trofeul competitiei, precum si pentru cele trei vize care asigura accesul in primul esalon continental.
 
 

Parteneri