Foto

Tricolorii juniori s-au calificat la FIBA 3x3 U18 Europe Cup

Nationala de juniori a Romaniei a obtinut calificarea la turneul final FIBA 3x3 U18 Europe Cup, dupa ce la turneul de calificare, desfasurat in week-end la Riga, cei patru tricolori, Stefan Birloveanu, George Blaj-Voinescu, Radu Petrescu si Victor Bogdan, au ajuns pana in semifinale, faza in care au cedat in fata echipei care avea sa castige turneul din Letonia, puternica nationala a Italiei. Astfel, nationala de juniori s-a clasat pe locul al treilea in turneul de calificare de la Riga, cu patru victorii si o infrangere, si a obtinut vizele pentru marea intrecere continentala care va avea loc, in perioada 1-3 septembrie, la Debrecen. Conform datelor oficiale, nationala de juniori a Romaniei a castigat grupa din faza preliminara fara sa cunoasca infrangerea – 20-13 cu Tara Galilor, 18-16 cu Germania si 21-19 cu Belgia, dupa care a mai bifat o victorie in cadrul sferturilor de finala, trecand la mare lupta de Irlanda, cu 14-12, iar in semifinale a cedat in fata Italiei, cu 10-20.
In urma rezultatelor inregistrate in week-end in cadrul turneelor de calificare, iata lista completa a celor 12 nationale care vor participa in cadrul turneului masculin la FIBA 3x3 U18 Europe Cup 2017 – ITALIA, SPANIA, ROMANIA, BELGIA, SERBIA, UCRAINA, ESTONIA, ISRAEL, FRANTA, UNGARIA, OLANDA si CEHIA. Acestea vor fi distribuite in patru grupe de cate trei echipe, primele doua clasate urmand sa avanseze in fazele meciurilor eliminatorii.

In competitia similara feminina, nationala de junioare a Romaniei a ratat “la mustata” accesul la turneul final FIBA 3x3 U18 Europe Cup 2017, dupa ce echipa formata din Adelina Duta, Andreea Fleser, Boglarka Biszak si Maria Ticu s-a clasat pe locul al saselea in turneul de calificare de la Riga, doar primele cinci echipe primind “vizele” pentru intrecerile gazduite in perioada 1-3 septembrie de Debrecen. Desi au avut un parcurs bun in faza preliminara, clasandu-se pe locul secund in grupa, cu o victorie si o infrangere – 12-11 cu Irlanda si 3-9 cu Spania, nationala noastra de junioare a cedat la mare lupta in sferturile de finala in fata Letoniei, cu 10-11. In meciurile de baraj, Romania a reusit sa invinga nationala Elvetiei, cu 14-8, dar a cedat in lupta pentru locul 5, care oferea calificarea la turneul final continental, in fata Olandei, cu 3-16. In urma rezultatelor inregistrate in turneele de calificare din acest week-end, iata lista completa a celor 12 nationale care vor participa in cadrul turneului feminin la FIBA 3x3 U18 Europe Cup 2017 – SPANIA, LETONIA, UCRAINA, RUSIA, OLANDA, FRANTA, CEHIA, POLONIA, UNGARIA, BELGIA, ISRAEL si ITALIA. Acestea vor fi distribuite in patru grupe de cate trei echipe, primele doua clasate urmand sa avanseze in fazele meciurilor eliminatorii.
 
 

Parteneri