Foto

Tricolorii l-au comemorat pe cel ce a fost profesorul Mircea Albu

La sapte luni de la tragedia petrecuta la Turneul Final al Campionatului National U20 de la Miercurea Ciuc, familia baschetului romanesc, prin intermediul componentilor reprezentativei masculine “U15”, a conducerii FRB si a reprezentantilor CSS Bega Timisoara, l-a comemorat la cimitirul din Timisoara pe cel care s-a stins prematur din viata chiar in fata salii de sport, profesorul Mircea Albu. Lacrimi, lumanari si flori pentru un OM care a iubit baschetul, iar pentru cateva minute pana si ninsoarea s-a oprit din respect pentru memoria celui ce a decedat in mai 2010.
In prezenta familiei indoliate, micutii baschetbalisti romani s-au adunat in jurul mormantului unde se odihneste cel ce a iubit baschetul pana in ultima clipa a vietii si au ascultat sfiosi cuvintele rostite cu greu de profesorul Mihai Bolcu si de coordonatorul loturilor nationale masculine, Ioan Constantin. “A fost un om deosebit. Un bun coleg, un prieten de nadejde, un adevarat om de echipa. A fost un exemplu pentru cei care l-au cunoscut. A urcat pe toate treptele afirmarii sportive si a disparut prematur atunci cand culegea roadele muncii sale”, a punctat profesorul Mihai Bolcu, la initiativa caruia Colegiul Profesoral de la CSS Bega Timisoara a fost de acord ca arena de jocuri sportive a clubului sa se numeasca incepand de azi, 17.12.2010, Sala Prof. Mircea Albu. “Imi este greu sa vorbesc despre Mircea Albu la trecut. Va ramane etern in memoria noastra, ca un bun camarad. Sunt printre ultimii care l-au vazut in viata. Imi aduc aminte cat de fericit era dupa victoria obtinuta de ursuletii lui de la CSS Bega in semifinale. Cateva secunde mai tarziu, Mircea Albu trecea in nefiinta. Dumnezeu e uneori nedrept”, a spus si antrenorul coordonator Ioan Constantin.
O ora mai tarziu, in fata salii de sport a CSS Bega a avut loc o mica ceremonie in care fiul celui disparut si directorul CSS Bega au dezvelit impreuna o placa pe care este inscriptionat numele fostului antrenor: “Sala de jocuri sportive, Prof. Mircea Albu”. O sala de sport care va purta pentru eternitate numele unui antrenor care a decedat langa terenul de sport.
                                       
FAMILIA BASCHETULUI ROMANESC NU-L VA UITA NICIODATA


*** Fost jucator si mai apoi antrenor, profesorul Mircea Albu (55 ani) si-a dedicat mai bine de doua decenii din viata pentru descoperirea si “slefuirea” tinerelor talente din baschetul juvenil timisorean. In urma cu un an fusese ales si membru in Biroul Federal al FR Baschet.
Printre numerosii jucatori care au lucrat cu profesorul Mircea Albu in indelungata sa cariera de antrenor se numara Stefan Ciosici, Sorin Argintaru, Petru Czmor, Dan Paltinisanu, George Toth sau Alexandru Olah. Generatia jucatorilor nascuti 1992-1993 a reprezentat apogeul carierei sale, “ursuletii” de la CSS Bega reusind sa cucereasca titlul national atat la U18, cat si la U20. ***

Parteneri