Foto

Tricolorii primesc replica Austriei in debutul Europenelor U20 din Ungaria

Reprezentativa masculina de tineret a Romaniei va intra de maine in focurile Campionatului European U20, Divizia B, intreceri care vor fi gazduite, in perioada 9-19 iulie, de localitatea maghiara Szekesfehervar, tricolorii pregatiti de antrenorii Claudiu Fometescu, Milorad Perovic si Dan Paltinisan urmand sa primeasca replica selectionatei Austriei, de la ora 13:30. Conform tragerii la sorti, Romania face parte din Grupa A, alaturi de nationalele Austriei, Olandei si Finlandei.
 
Sala Sporturilor din Szekesfehervar va gazdui incepand de maine dupa-amiaza si pana in seara zilei de 19 iulie meciurile Campionatului European U20, masculin, Divizia B, la startul intrecerilor fiind prezente 18 echipe nationale de pe Batranul Continent, printre care si reprezentativa Romaniei. Tinerii baschetbalisti romani coordonati de antrenorul principal Claudiu Fometescu au ajuns deja in Ungaria si urmeaza sa efectueze un prim antrenament de acomodare, iar de maine vor urca pe scena europeana, urmand sa debuteze impotriva selectionatei Austriei, de la ora 13:30. “Atmosfera din lot este optimista si ne dorim foarte mult sa pasim cu dreptul in competitie.  Fiecare meci din prima faza este extrem de important si trebuie tratat cu maxima atentie, mai ales ca grupa din care facem parte este destul de dificila. Suntem pregatiti atat mental, cat si fizic, pentru a ne lupta cu adversarii din Austria, Olanda si Finlanda, si cred ca avem potentialul necesar de a accede in faza superioara. Conteaza, insa, foarte mult atitudinea, spiritul de echipa, si dupa cum le-am spus baietilor, este important ca la finalul fiecarui meci sa fie constienti ca au dat totul pe teren”, a declarat antrenorul principal Claudiu Fometescu, increzator in fortele tinerilor nostri tricolori.
Mai jos va prezentam atat componenta echipei nationale U20 a Romaniei, cat si cea a staff-ului tehnic:  
Mirel Dragoste – U-Mobitelco Cluj-Napoca
Dragos Gheorghe - U-Mobitelco Cluj-Napoca
Bogdan Pogacean - U-Mobitelco Cluj-Napoca
Wilhelm Brosser - U-Mobitelco Cluj-Napoca
Dimitris Rasty – Stiinta Bucuresti
Csongor Barabasi – BC Mures Tg. Mures
Florin Ilincov - BC Mures Tg. Mures
Adrian Oprea - BC Mures Tg. Mures
Raul Covaciu – BC Timisoara
Marius Ciotlaus – SCM U Craiova
Andrei Ene – CSU Asesoft Ploiesti
Vlad Cobzaru – Georgia Regents
Staff tehnic:
Claudiu Fometescu – antrenor principal
Milorad Perovic – antrenor secund
Dan Paltinisan – antrenor secund
Florian Nastase – kinetoterapeut
 
Conform programului stabilit de organizatori si forul european, iata programul meciurilor pe care Romania le va sustine in Grupa A:
 
09.07.2015
Austria – Romania (ora 13:30)
11.07.2015
Romania – Finlanda (ora 20:15)
13.07.2015
Olanda – Romania (ora 20:15)
 
Reamintim ca, in baza sistemului competitional anuntat de forul european, primele doua clasate din fiecare dintre cele patru grupe preliminare vor accede in seria valorica 1-8, in vreme ce urmatoarele clasate vor pica in seria valorica 9-18.

Parteneri