Foto

Tricolorii s-au oprit in sferturile de finala la Jocurile Olimpice de Tineret

Selectionata juvenila masculina a Romaniei a reusit sa se califice, in premiera, in sferturile de finala ale turneului de baschet 3x3 din cadrul celei de-a doua editii a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing, trecand in prima faza eliminatorie de nationala Sloveniei, cu 20-14. In sferturi, tricolorii au capotat in fata puternicei nationale a Frantei, cu 11-19. In intrecerea similara feminina, tricolorele s-au oprit in optimile de finala, cedand in disputa cu Spania, cu 14-18.
 
Baschetul juvenil romanesc a obtinut rezultate notabile in cadrul celei de-a doua editii a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing, nationalele noastre tricolore reusind sa acceada in topurile celor mai valoroase 16 natiuni din turneele de baschet 3x3 rezervate sportivilor de pana in 18 ani. Astfel, dupa ce au trecut impreuna de faza grupelor si au acces in premiera in optimile de finala, astazi, tricolorii le-au luat fata colegelor si au mai facut un pas inainte, calificandu-se in sferturile de finala dupa un meci istovitor cu puternica nationala a Sloveniei. Desi au evoluat fara Bogdan Nicolescu, accidentat, tinerii Nandor Kuti, Dragos Gheorghe si Tudor Gheorghe s-au autodepasit in optimi si au reusit sa se impuna in fata Sloveniei, clasata pe locul 3 in Grupa A, cu scorul de 20-14. A fost un joc tensionat si echilibrat, in care diferenta a fost realizata prin evolutiile deosebite ale tinerilor Nandor Kuti (12 puncte) si Dragos Gheorghe (7 puncte), sprijiniti foarte bine de Tudor Gheorghe. Astfel, Romania a acces printre cele mai valoroase opt echipe prezente la Jocurile Olimpice de Tineret si s-a “ciocnit” in faza sferturilor de finala cu incomoda selectionata a Frantei. Din pacate, obligati de accidentarea lui Nicolescu sa joace doar in trei, tricolorii au fost nevoiti sa cedeze in fata reprezentantilor Hexagonului, care l-au avut in echipa pe medaliatul cu aur la concursul de slam-dunk, Karim Mouliom. Astfel, dupa un joc in care tricolorii au incercat cu greu sa faca fata presiunii adversarilor, care trecusera de Spania, cu 19-10, in prim faza eliminatorie, Franta s-a impus cu 19-11 si a oprit, astfel, parcursul echipei noastre spre medalii.
In intrecerea feminina, tricolorele au fost nevoite sa cedeze in fata puternicei selectionate a Spaniei, care a beneficiat si de aportul Luciei Togores, medaliata cu aur in concursul de aruncari, Romania cedand intr-un final incandescent cu 14-18. De altfel, a fost un joc oarecum dominat de iberice, in ciuda opozitiei foarte bune a tinerelor Ana Ferariu si Kincso Kelemen, iar pe final Spania s-a desprins in castigatoare si a avansat in sferturi.
In urma rezultatelor inregistrate azi, iata echipele calificate in semifinalele turneelor de baschet 3x3 de la Jocurile Olimpice de Tineret gazduite de Wutaisan Basketball Venue din Nanjing:
Masculin – Franta, Argentina, Rusia si Lituania
Feminin – SUA, Spania, Olanda si Ungaria.
 
 

Parteneri