Foto

Tricolorii se pregatesc pentru Campionatele Europene U20 din acest an

Primele doua echipe nationale de juniori ale Romaniei care vor intra in focurile intrecerilor continentale in aceasta vara sunt cele rezervate jucatorilor pana in 20 de ani, tinerele tricolore urmand sa evolueze la Oradea, in perioada 7-15 iulie, la Campionatul European U20, Divizia B, in vreme ce tricolorii urmeaza sa participe la Chemnitz, in perioada 14-22 iulie, la Campionatul European U20, Divizia A. Pentru o participare cat mai buna pe scenele europene, tricolorele pregatite de antrenorul Catalin Tanase au inceput deja pregatirile inca de saptamana trecuta, iar tricolorii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan urmeaza sa se reuneasca in finalul acestei saptamani.
 
La fel ca in fiecare an, nationala feminina U20 a Romaniei va deschide si in 2018 lunga vara fierbinte europeana, tinerele tricolore pregatite de antrenorul Catalin Tanase, secondat de Larisa Toma si Radu Alexandru, intrand deja in febra pregatirilor pentru o participare notabila in Campionatul European U20, Divizia B, intreceri care vor fi gazduite, in perioada 7-15 iulie, de Arena Antonio Alexe si Sala Colegiului Economic Partenie Cosma din Oradea. Astfel, cu exact o luna inaintea debutului pe scena europeana, nationala feminine U20 a Romaniei s-a reunit din 7 iunie la Targoviste pentru un prim cantonament de pregatire. Pentru prima actiune, staff-ul tehnic coordonat de Catalin Tanase a convocat urmatoarele jucatoare:     
 
Virjoghe Ana-Maria – SUA
Ferariu Maria – SUA
Demeter Nora - Pecs
Fleser Andreea – LPS Alba Iulia
Orban Nicolett – NBS Cluj-Napoca
Parau Irina – NBS Cluj-Napoca
Popescu Carla – CSS Targoviste
Tanase Daiana – CSS Targoviste
Ghita Alexandra – CSS Targoviste
Vaida Laura – CSS Targoviste
Vati Denisa – CSS Targoviste
Armanu Teodora – Phoenix Constanta
Armanu Ecaterina – Phoenix Constanta
Podar Alina – CSBT Alexandria
Ticu Mara – Rapid Bucuresti
 
Conform tragerii la sorti, Romania va evolua la Oradea in cadrul Grupei A, urmand sa se confrunte cu reprezentativele de tineret ale Greciei, Marii Britanii, Ucrainei, Lituaniei si Israel. La startul intrecerilor de la Oradea se vor alinia 12 echipe nationale iar dupa meciurile din faza grupelor primele doua clasate vor accede in semifinale, urmand sa se lupte pentru unul din cele trei locuri care asigura prezenta in primul esalon European in 2019.
Pe de alta parte, programul nationalei noastre in urmatoarea perioada este urmatorul:
 
07-22 iunie 2018 – Cantonament de pregatire in Targoviste
22-24 iunie 2018 - Meciuri de verificare in Bulgaria (la Stara Zagora)
24-29 iunie 2018 - Cantonament de pregatire in Oradea
29 iunie – 01 iulie 2018 – Meciuri amicale cu Ucraina (la Oradea)
01-06 iulie 2018 – Cantonament de pregatire in Oradea
7-15 iulie 2018 – Campionatul European U20, Divizia B (la Oradea)
 
Dupa performanta realizata anul trecut, nationala masculina de tineret a Romaniei va participa in acest an la Campionatul European U20, Divizia A, intreceri care se vor derula in perioada 14-22 iulie, la Chemnitz (Germania). Pentru a avea o participare cat mai buna, antrenorul Mihai Silvasan, secondat de Mihai Popa si Sergiu Popa, a stabilit sa inceapa pregatirile cu tricolorii in finalul acestei saptamani si a convocat pentru actiunea centralizata de la Bucuresti urmatorii sportivi:
 
Darwiche Georges – CSM Steaua Eximbank
Berceanu Ionut – SCM Craiova
Berculescu-Rovinaru Camil – U-BT Cluj-Napoca
Calenic Andrei – Politehnica Iasi
Georgiadis Dimitris – SUA
Tohatan Dan – BC SCM Timisoara
Muresan Andrei – U-BT Cluj-Napoca
Mainea Daniel – Athletic Constanta
Vida David – U-BT Cluj-Napoca
Petrescu Edward – BC CSU Sibiu
Fometescu Tudor – CSM CSU Oradea
Ionita Daniel – CSU Stiinta Bucuresti
Diculescu Dragos – CSM Steaua Eximbank
Chitu Christian – Agronomia Bucuresti
 
Din staff-ul tehnic al nationalei masculine U20 a Romaniei fac parte: Mihai Silvasan (antrenor principal), Sergiu Popa (secund), Mihai Popa (secund), Andrei Balan (preparator fizic) si Adrian Resteman (fizioterapeut).
Conform tragerii la sorti, Romania va evolua la Chemnitz in cadrul Grupei C, tinerii tricolori urmand sa se confrunte cu puternicele nationale ale Germaniei, Greciei si Israel. In functie de locul ocupat in grupa, tricolorii vor evolua in faza secunda in meciurile eliminatorii din cadrul optimilor de finala, invingatoarele avansand in lupta pentru trofeu iar invinsele urmand sa joace in grupa valorica 9-16.
Pe de alta parte, staff-ul tehnic coordonat de Mihai Silvasan a creionat urmatorul program de pregatire pentru perioada urmatoare:
14 iunie – 5 iulie 2018 – Cantonament de pregatire in Bucuresti
5-8 iulie 2018 – Meciuri de verificare in Macedonia (la Skopje)
8-12 iulie 2018 – Cantonament de pregatire in Bucuresti
14-22 iulie 2018 – Campionatul European U20, Divizia A

Parteneri