Foto

Tricolorii si-au asigurat prezenta in optimi la Mondialele U18 de baschet 3x3

Nationala masculina de baschet 3x3 a Romaniei si-a asigurat calificarea in optimile de finala ale Campionatului Mondial U18 de la Debrecen, dupa ce juniorii coordonati de antrenorul Razvan Cenean au reusit vineri seara sa mai obtina inca o victorie in Grupa B, dispunand de Andorra, cu 21-11. In intrecerea similara feminina, tinerele tricolore coordonate de antrenorul Horia Pascu au cedat in fata Egiptului, cu 8-9, si Elvetiei, cu 3-21, si sunt obligate sa castige disputa de sambata cu Italia pentru a mai spera la o calificare in faza superioara eliminatorie.
 
Dupa debutul in forta la Campionatul Mondial U18 de baschet 3x3 de la Debrecen, cu victorii importante in fata Egiptului si Germaniei, nationala masculina a Romaniei si-a mai adaugat vineri la linia din clasamentul Grupei B inca o victorie, dar si un esec, si si-a asigurat vizele pentru optimile de finala cu o etapa inaintea finalului primei faze. Vineri dupa-amiaza, intr-un meci in care s-au confruntat singurele echipe neinvinse din Grupa B, tinerii baschetbalisti coordonati de antrenorul Razvan Cenean s-au vazut nevoiti sa se recunoasca invinsi de rivalii din Lituania, cu 17-19, la capatul unui joc extrem de disputat si echilibrat pana la final. Cateva ore mai tarziu, Nandor Kuti, Amedeo Casale, Andrei Iliescu si Bogdan Nicolescu s-au razbunat pe urmatoarea adversara iesita in cale si au spulberat Andorra, cu 21-11, victorie care le-a securizat prezenta in runda urmatoare, desi maine mai au de bifat un ultim joc din aceasta faza cu modesta Guatemala.
Din pacate, bucuria din tabara Romaniei nu a fost dublata si de meciurile din intrecerea feminina, tinerele noastre tricolore avand o zi nefasta, cu doua infrangeri in disputele cu Egipt si Elvetia. Si daca in primul meci al zilei au cedat la mare lupta in fata Egiptului, cu 8-9, trecand de putin pe langa o victorie importanta in economia calificarii, in schimb, vineri seara, sub lumina reflectoarelor, Alina Podar, Ana Ferariu, Timeea Peter si Andreea Cretu n-au reusit sa emita deloc pretentii in fata Elvetiei, inregistrand un esec usturator, scor final 3-21. Din cauza acestor infrangeri, Romania se vede nevoita sa castige jocul de maine cu Italia pentru a mai spera la o calificare in extremis in faza secunda eliminatorie, in caz contrar parcursul tricolor urmand sa se incheie dupa fluierul final din Grupa C.

Reamintim ca la startul intrecerilor mondiale de la Debrecen s-au aliniat cate 24 de echipe nationale U18, atat la masculin, cat si la feminin, impartite in patru grupe preliminare. Sambata sunt programate ultimele meciuri din grupe, precum si optimile de finala, faza in care se vor califica primele patru echipe din fiecare serie, iar duminica se vor disputa sferturile de finala, semifinalele si finalele.

Mai multe informatii despre meciuri si programul intrecerii mondiale pot fi vizualizate pe www.fiba.com/3x3U18WC/2015/, site-ul official oferind si posibilitatea urmarii unor partide pe live-streaming.

Parteneri