Foto

Tricolorii si-au asigurat prezenta in sferturi la Universiada din Rusia

Reprezentativa universitara masculina a Romaniei a continuat in aceasta seara seria victoriilor la cea de-a XXVII-a editie a Jocurilor Mondiale Universitare de la Kazan, echipa pregatita de antrenorii Tudor Costescu si Paul Miron reusind sa treaca si de selectionata Mexicului, cu scorul de 76-67 (15-15, 22-16, 10-18, 29-18). In urma acestui nou succes, tinerii nostri tricolori si-au asigurat calificarea in sferturile de finala ale competitiei universitare din Rusia, desi mai au de disputat inca un joc in grupa B, impotriva liderului Serbia.
 
Miza intalnirii decisive pentru calificarea in fazele superioare ale JMU si-a pus amprenta inca de la inceput pe jocul ambelor echipe, echilibrul de pe tabela fiind consemnat pana aproape de finalul sfertului al doilea. A fost momentul in care universitarii romani, excelent pregatiti tactic de staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Tudor Costescu, au fortat mai mult in atac si s-au desprins la zece puncte: scor 31-21 in minutul 16. Cu Tibirna si Gutoaia in forma deosebita, ambii sportivi reusind sa inscrie pana la final peste 60% din punctele echipei noastre, Romania a intrat la vestiare cu o diferenta care-I dadea dreptul sa spere la calificare: scor 37-31. La reluare, mexicanii pornesc o cursa nebuna de urmarire si reusesc atat sa recupereze handicapul de zece puncte (44-34, min 25), cat si sa preia conducerea in finalul sfertului al treilea: 47-49… Ultimul sfert l-a scos din fericire la rampa sub lumina reflectoarelor pe tanarul Adrian Gutoaia, care a contribuit decisiv cu 12 puncte la victoria echipei noastre, fluierul final consemnand si o calificare a Romaniei in sferturile de finala! Scor final 76-67 si maine se anunta a fi un joc fara o miza spectaculoasa cu puternica selectionata a Serbiei (n.n. – de la ora 18:00, ora Rusiei), ambele echipe avand deja in buzunare biletele pentru grupa valorica 1-8.
Conform datelor oficiale oferite de FISU, punctele victoriei Romaniei au fost inscrise de GUTOAIA (25 p, 5 rec, 3 pase, 1 int), TIBIRNA (22 p, 12 rec, 3 pase, 3 int, 2 capace), CORPODEAN (8 p, 5 rec), ORBEANU (7 p, 2 rec, 1 int), TOTH (6 p, 5 rec), TOROK (6 p, 9 rec, 4 pase), PETRISOR (2 p). Au mai jucat POP (1 rec, 7 pase), ROSU (2 rec, 1 int) si DUMI TRESCU (1 rec).

In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul Grupei B inaintea ultimei runde:
1. SERBIA – 8 puncte
2. ROMANIA – 8 puncte
3. Mexic – 6 puncte
4. Japonia – 5 puncte
5. Mongolia – 5 puncte
6. Filipine – 4 puncte
 
In Grupa A, serie din care va proven viitorul adversar din sferturi al Romaniei, iata cum arata clasamentul dupa primele 4 etape:
1. RUSIA – 8 puncte
2. GERMANIA – 7 puncte
3. Estonia – 7 puncte
4. Coreea de Sud – 6 puncte
5. Ucraina – 4 puncte
6. Oman – 4 puncte
Conform programului oficial, maine se anunta meciuri decisive pentru calificarea din aceasta serie, Rusia urmand sa joace impotriva Germaniei, iar Estonia va intalni Coreea de Sud.
 
Gutoaia, Tibirna si Torok in topurile JMU
 
In urma evolutiilor deosebite de pana acum, tricolorii se regasesc in mai multe topuri individuale. Astfel, Adrian Gutoaia a urcat pe locul trei in clasamentul celor mai buni marcatori, cu 79 de puncte in 4 meciuri (medie 19,8 p), Bogdan Tibirna si Roland Torok se afla pe podiumul celor mai buni recuperatori, respective pe locul trei, cu 38 de recuperari, si pe locul al doilea, cu 40 de recuperari, pivotul de la CSM Oradea punctand si cu sapte capace in topul de specialitate, reusite care l-au urcat pe pozitia a treia. Tot locul al treilea il mai ocupa Adrian Gutoaia la capitolul aruncari libere, extrema de la Gaz Metan Medias reusind sa inscrie 18 puncte de la linia de penalitate.

Parteneri