Foto

Tricolorii si-au luat revansa in fata Bulgariei!

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei a realizat, sambata serara, la Varna, o mare surpriza in cadrul campaniei de calificare la Eurobasket 2015, tricolorii pregatiti de Marcel Tenter si Milorad Perovic reusind sa invinga, in deplasare, incomoda selectionata a Bulgariei, cu scorul de 77-74 (20-19, 24-5, 16-27, 17-23). Astfel, baschetbalistii romani inregistreaza prima victorie in Grupa A din campania pentru Eurobasket 2015 si revin teoretic in cartile calificarii.
 
Dupa doua infrangeri suferite in fata propriilor suporteri la Constanta, tricolorii nostri au plecat spre Varna cu gandul de a demonstra ca esecurile cu Bulgaria si Islanda au fost niste accidente nefericite, care ne-au scos prea repede din cursa calificarii la Eurobasket 2015. Fara sa mai aiba vreo presiune sau emotie, baschetbalistii antrenati de Marcel Tenter si Milorad Perovic au jucat ca la carte in jocul de sambata, gazduit de Sala Sporturilor din Varna, si au obtinut o importanta victorie in fata Bulgariei, reusind sa-si ia revansa pentru infrangerea din urma cu o saptamana. Fara sa stea prea mult pe ganduri si fara sa se lase impresionati de cei peste 2.000 de suporteri care au venit la Varna sa-si sustina favoritii, baschetbalistii romani au mentinut echilibrul pe tabela in primul sfert si au declansat un tavalug greu de oprit in urmatorul sfert, ridicand scorul la un incredibil 44-24 la pauza! De altfel, a fost un sfert incredibil, in care tricolorii au demonstrat ca au un potential urias, rand pe rand Mandache, Silvasan, Tibirna, Capusan, Kabengele sau Gutoaia trecandu-si numele pe lista marcatorilor. La reluare, bulgarii au incercat cu disperare sa revina in joc, dar diferenta s-a dovedit a fi mult prea mare pentru a mai putea fi refacuta. In cele din urma, Romania s-a impus cu 77-74 si a revenit teoretic in cartile calificarii la Eurobasket 2015. Conform statisticii FIBA-Europe, iata care sunt marcatorii echipei noastre: MANDACHE (23 p, 5x3, 1 rec, 1 pasa, 1 int), SILVASAN (21 p, 3x3, 8 rec, 4 pase, 1 int), NICOARA (10 p, 4 rec, 3 pase), TIBIRNA (8 p, 2 rec), GUTOAIA (6 p, 6 rec, 1 int), KABENGELE (5 p, 5 rec, 1 pasa), CAPUSAN (4 p, 7 rec, 1 pasa). Au mai jucat TUDOR (11 pase, 1 int) si POPESCU (1 pasa).
 
Declaratii la cald
 
Imediat dupa joc, antrenorul Mracel Tenter a declarat: „Am intalnit un adversar foarte puternic si cu atat mai mult suntem fericiti ca am castigat in aceasta seara. Am jucat foarte bine in primele doua sferturi, am fost foarte atenti in aparare iar in atac am reusit sa marcam foarte mult. Suntem bucurosi dupa evolutia din aceasta seara, dar trebuie sa stam la fel de concentrati. Ne vom lupta pana la final pentru calificare, chiar daca sansele sunt doar teoretice, si trebuie sa crestem in evolutii de la joc la joc.” In replica, antrenorul bulgar Konstantin Papazov a spus suparat: „Principalul motiv pentru care am pierdut in aceasta seara a fost performanta modesta din prima jumatate a meciului. Datorita caracterului puternic si a atitudinii am reusit sa revenim pana la final, dar nu am mai avut foarta sa si castigam. Suntem obligati acum sa castigam in Islanda pentru a ne califica, dar va trebui sa ne facem doar jocul nostru si sa fim concentrati pe victorie.

In urma acestui rezultat, Bulgaria se mentine pe primul loc in clasamentul Grupei A, cu 5 puncte (3 jocuri), urmata de Romania, care urca pe locul secund, cu 4 puncte (3 jocuri), iar ultima pozitie ii apartine Islandei, cu 3 puncte (2 jocuri). Conform programului oficial, in data de 13 august va avea loc la Reykjavik, meciul dintre Islanda si Bulgaria, iar in data de 16 august, tot la Reykjavik, cu incepere de la ora 19:15, va avea loc partida dintre Islanda si Romania.

Parteneri