Foto

Tricolorii sunt la un pas de Last 16 la Mondialele de la Moscova! (update)

Cele doua echipe de baschet 3x3 ale Romaniei au incheiat prima zi a Campionatului Mondial de la Moscova cu cate doua victorii la activ, avand mari sanse sa acceada in faza superioara a competiei care se deruleaza in Complexul Olimpic "Lujniki Park".

Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu, Stefan Vasile, Florina Diaconu, Andreea Haas, Anca Sipos si Cristina Bigica, sustinuti de pe margine de antrenorul coordonator al FRB, Svetlana Dragusin, incearca in aceste zile sa scrie istorie la Moscova. Astfel, in prima zi a intrecerilor mondiale de baschet 3x3, echipa feminina a Romaniei si-a confirmat statutul de cap de serie si a obtinut doua victorii superbe in Grupa A, trecand la pas de selectionata Siriei, cu scorul de 17-8, si de cea a Italiei, cu scorul de 17-10. Succese care au propulsat-o pe prima pozitie in clasamentul intermediar al Grupei A, la egalitate cu Belgia si Elvetia. Maine, 06 iunie, tricolorele vor juca dupa urmatorul program:
06 iunie
Ora locala 16:40 Belgia – Romania (terenul 4)
Ora locala 18:00 Romania – Uruguay (terenul 2)
Ora locala 20:00 Elvetia – Romania (Terenul 3)
In competitia mondiala masculina, tricolorii au intrat perfect in febra meciurilor din Grupa B si au deschis cu o victorie, obtinuta impotriva echipei Qatar, cu scorul de 17-15. A urmat un meci extrem de greu si echilibrat in compania Argentinei, "pumele" reusind sa se impuna in fata Romaniei, cu scorul de 19-18. Ultimul meci al serii inaugurale a adus din nou zambetele pe fatele reprezentantilor nostri, tricolorii castigand disputa cu Venezuela, cu scorul de 18-11, si asigurandu-si, teoretic, accesul in Last 16 (optimile de finala). Gratie celor doua victorii, Romania ocupa locul secund in clasamentul intermediar al Grupei B, dar maine urmeaza doua jocuri foarte dificile, dupa urmatorul program:
06 iunie

Ora locala 17:00 Romania – Rusia (Terenul 1)
Ora locala 19:00 Lituania - Romania (Terenul 2)

Reamintim ca dupa disputarea jocurilor din faza grupelor preliminare, primele patru echipe din fiecare serie obtin calificarea in Last 16!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Reprezentativele de baschet 3x3 ale Romaniei au pasit cu dreptul la cea de-a doua editie a Campionatului Mondial, intreceri gazduite de terenurile special amenajate din incinta celebrului Complex Olimpic “Lujniki Park” din Moscova, inregistrand victorii impotriva Qatar, scor 17-15, la masculin, si impotriva Siriei, scor 17-8, la feminin.
 
De astazi si pana in 08 iunie, Complexul Olimpic “Lujniki Park” din Moscova este gazda celei de-a doua editii a Campionatului Mondial de baschet 3x3, intreceri la startul carora s-au prezentat 48 de echipe din 35 de tari din intrega lume, printre care si Romania. Dupa festivitatea de deschidere, organizata in aceasta dimineata in stilul fastuos al rusilor, participantii au inceput sa intre rand pe rand in febra competitiei, atat la masculin, cat si la feminin.

Tricolorii, in formula Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si Stefan Vasile, au fost printre primii care si-au trecut in cont victoria, Romania reusind sa castige jocul inaugural din grupa B, disputat impotriva selectionatei Qatar, cu scorul de 17-15. O victorie de moral, dar drumul spre optimile de finala abia incepe... Doua ore mai tarziu, pe acelasi teren, Romania a cedat cu greu in fata Argentinei, cu scorul de 18-19, esec care nu diminueaza, insa, sperantele tricolore de calificare in faza urmatoare. Dar iata programul jocurilor de astazi:
 
05 iunie
Ora locala 16:00 Qatar – Romania (Terenul 2, scor final 15-17)
Ora locala 18:00 Romania – Argentina (Terenul 2, scor final 18-19)
Ora locala 20:00 Venezuela – Romania (Terenul 4, scor final 11-19)
 
Dupa ce baietii au dat tonul, a fost randul echipei feminine a Romaniei sa intre in concurs si sa-si treaca in cont prima victorie in Grupa A. In formula Florina Diaconu, Andreea Haas, Anca Sipos si Cristina Bigica, tricolorele au “demolat” selectionata Siriei, cu scorul de 17-8, la capatul unui joc dominat autoritar de reprezentantele noastre. Doua ore mai tarziu, echipa noastra a dat ochi cu puternica selectionata a Italiei, pe care a reusit sa o depaseasca mai lejer decat o arata scorul final, 17-10, la capatul unui joc dominat autoritar de tricolore. Dar iata programul jocurilor de astazi:
 
05 iunie
Ora locala 17:00 Siria – Romania (Terenul 4, scor final 8-17)
Ora locala 19:00 Romania – Italia (Terenul 4, scor final 17-10)
 
Reamintim ca, la masculin, Romania face parte din Grupa B, alaturi de Lituania, Rusia, Venezuela, Argentina si Qatar, iar la feminin, Romania este prezenta in Grupa A, alaturi de Belgia, Elvetia, Uruguay, Italia si Siria. Conform anuntului facut de FIBA, primele patru echipe clasate in grupele preliminare vor accede in Last 16 (optimi de finala), faza din care incep meciurile eliminatorii.

Parteneri