Foto

Trofeul FIBA EuroBasket 2017 a fost prezentat la Oradea si Cluj-Napoca

Trofeul care va fi decernat campioanei FIBA Eurobasket 2017 a fost prezentat in acest week-end fanilor din Romania, Cupa “Nikolai Semaschko” fiind expusa in data de 14 iulie in Arena Antonio Alexe din Oradea, cu ocazia debutului Campionatului European U20, si in data de 15 iulie in Cluj-Napoca, chiar in fata constructiei #Eurobasket 2017 de pe Bulevardul Eroilor. Actiunea de prezentare a trofeului celei mai importante competitii europene face parte din circuitul ”Trophy Tour” initiat de FIBA, Cupa ”Nikolai Semaschko” urmand sa parcurga un traseu care cuprinde toate tarile participante la turneul final european care se va derula in perioada 31 august – 17 septembrie. De altfel, dupa ce a fost expus in Romania, trofeul european isi va continua traseul si va pleca maine dimineata spre Italia, unde va fi putea fi admirat de suporterii din Peninsula in 20 si 21 iulie.
 
Cupa Nikolai Semaschko, expusa la Oradea la debutul FIBA U20 European Championship
 
Vineri, cu ocazia zilei inaugurale a FIBA U20 European Championship, trofeul continental a fost admirat in sala care-i poarta numele fostului capitan al nationalei Romaniei, regretatul Antonio Alexe, fanii oradeni, dar si componentii celor 21 de delegatii participante la intrecerile de tineret, avand ocazia sa admire si sa se fotografieze alaturi de Cupa Nikolai Semaschko. Aflat la a treia versiune, trofeul ce va fi decernat campioanei FIBA Eurobasket 2017 poarta numele fostului presedinte FIBA Europe (intre anii 1967 - 1976) si vicepresedinte FIBA (intre anii 1960 si 1976), rusul Nikolai Semashko. Pastrand aceeasi forma ca si precedenta versiune, trofeu cucerit in 2015 de nationala Spaniei, “Nikolai Semashko Trophy 2017” a fost creat in concordanta cu celelalte trofee continentale ce vor fi acordate de FIBA si urmeaza a fi decernate tot in 2017 in competitiile similare din Africa, America si Asia.
 
Fostele glorii tricolore au prezentat trofeul FIBA Eurobasket 2017 la Cluj-Napoca
 
De la Oradea, trofeul FIBA Eurobasket 2017 a plecat sambata dimineata spre Cluj-Napoca, unde, incepand cu ora 12:00, a fost expus in fata ansamblului construit pe Bulevardul Eroilor cu simbolul #Eurobasket 2017. La evenimentul derulat in municipiul care va gazdui meciurile Grupei C din cadrul FIBA Eurobasket 2017, in perioada 1-7 septembrie, au participat fostele glorii Petre Branisteanu, Nicolae Pirsu, Octavian Serban, Sorin Ardelean, Costel Cernat, Robert Reisenbuchler, Mircea Cristescu, Aurora Dragos, Carmen Costanasiu si Ildiko Manases, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, presedintele de onoare al FRB, Carmen Tocala,  dar si presedintele FRB, Horia Paun, si directorul International & Evenimente, Adrian Voinescu. Cum este si firesc, de la festivitatea de prezentare a trofeului european nu putea lipsi mascota EuroBasket 2017, Sam Dunk animand atmosfera spre deliciul asistentei. Copiii prezenti la eveniment au primit mingi si materiale promotionale FIBA EuroBasket 2017 iar la final intreaga asistenta, de la mic la mare, a avut ocazia sa realizeze instantanee alaturi de Nikolai Semashko Trophy 2017. “In mai putin de 45 zile, la Cluj-Napoca va incepe Campionatul European de baschet. Sase reprezentative vor juca in Sala Polivalenta, care ii va asteapta cu o capacitate de 10.000 locuri. Pentru a avea parte de spectacol total si baschet de inalta tinuta, speram ca si echipa Romaniei va reveni intr-o forma buna si va trece de grupe”, a subliniat primarul Emil Boc. “Sunt 30 ani de cand Romania nu a mai jucat la EuroBasket si am incercat astazi sa aducem o parte din generatia 1987 a pentru a serba aparitia trofeului FIBA la Cluj-Napoca. Probabil nu o sa castigam acest trofeu, chiar daca ne-am dori foarte mult. Noi ne dorim sa jucam un baschet de calitate, ne dorim ca publicul prezent sa vada multe faze spectaculoase iar la final toata lumea sa plece multumita”, a mentionat la randul sau presedintele FRB, Horia Paun.
Reamintim ca circuitul “Trophy Tour FIBA Eurobasket 2017” a debutat in urma cu trei luni, Cupa Nikolai Semashko fiind expusa la inceputul lunii aprilie la Riga. Din Letonia, trofeul european a trecut prin Islanda, Muntenegru, Ucraina, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Ungaria, Slovenia, Lituania, Franta, Spania si Croatia, iar de vineri este expus in Romania. De la Cluj-Napoca, trofeul european isi va continua circuitul prin Europa, urmatoarea escala fiind in Italia, iar ultima “borna” este Turcia, gazda uneia dintre grupele FIBA Eurobasket 2017 dar si a fazelor eliminatorii si a finalei competitiei continentale.

Parteneri