Foto

U 16 masculin: Meciuri de verificare cu Macedonia

Duminica si luni, tricolorii U16 au disputat doua meciuri de verificare in compania reprezentativei similare a Macedoniei. In primul meci gazduit in Arena de Baschet, jucatorii lui Igor Georgiev, Mircea Totolici si George Trif s-au inclinat cu 63-50, dupa un meci spectaculos, in care toti jucatorii au fost rulati. Bagati serios in sedinta de antrenori, luni dupa-amiaza jucatorii nostri s-au impus cu 67-58.

Din lotul national al Romaniei, in acest ultim meci, au iesit la rampa Marius ciotlaus (18 p, 4 rec) si Stefan Tanasie (12 p, 6 rec, 2 interceptii).

De partea cealalta, Nikolov a reusit 19 puncte, in vreme ce Mardevski a adaugat 17 puncte pentru echipa din Macedonia.

La finalul jocului, antrenorul nationalei U16 a Romaniei, macedoneanul Igor Georgiev, a declarat ca nu a avut inima impartita. Si-a dorit victoria in ambele meciuri, insa lucrurile n-au mers asa cum si-a dorit. "Sunt un profesionist, traiesc in Romania, iar datoria mea este sa conduc nationala Romaniei spre succes. La Campionatul European sunt convins ca elevii mei vor juca din ce in ce mai bine. Legat de aceste doua meciuri de pregatire cu tara in care m-am nascut, cred ca ieri am prins o zi foarte proasta. Astazi, ne-am dorit foarte mult victoria si aceasta a fost motivatia noastra. Mai avem inca multe lucruri de pus la punct, uneori ne pierdem in timpul jocului, dar tinerii mei elevi cred ca sunt pe drumul cel bun. Daca vom continua pe acest drum, sunt convins ca vom face o treaba buna la Campionatul European, " a concluzionat antrenorul lotului U16.

Un album foto de la meciurile de pregatire puteti vizualiza aici.

Parteneri