Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a castigat in premiera Supercupa Romaniei

Detinatoarea Cupei Romaniei, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a cucerit in premiera in aceasta seara Supercupa Romaniei, dupa ce s-a impus in fata campioanei LNBM, CSM CSU Oradea, cu scorul de 70-67 (19-15, 15-18, 15-19, 21-15), la capatul unui joc spectaculos si cu un final total nerecomandat cardiacilor, in care Rasic a adus cosul victoriei in ultimele secunde.
 
Arena Antonio Alexe din Oradea s-a dovedit a fi neincapatoare, in aceasta seara, la primul eveniment oficial al noului sezon baschetbalistic intern, peste 2500 de fani adunandu-se in tribune sa urmareasca pe viu marea confruntare contend pentru a treia editie a Supercupei Romaniei, care a adus fata-n fata performerele editiei precedente, CSM CSU Oradea, campioana LNBM, si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, castigatoarea Cupei Romaniei. Gazdele, pregatite de antrenorul Cristian Achim, au inceput in formula Nicoara, Denison, Zeno, Barnette si Mirkovic, in vreme ce antrenorul oaspetilor, Mihai Silvasan, a aruncat in lupta un cinci format din Moldoveanu, Adamovic, Dykes, Barro si Pustozvonov. Dupa o tatonare oarecum fireasca la debut, scorul alternand pana prin minutul 8 (4-2 in min. 4; 4-6 in min. 6; 10-7 in min. 7), clujenii au fortat mai mult pe finalul primului sfert si au preluat conducerea, terminand in avantaj dupa zece minute de joc efectiv, scor 19-15. Echilibrul din teren s-a rupt dupa primele actiuni din cel de-al doilea sfert, Adamovic reusind in minutul 15 sa duca scorul pana la 30-20 in favoarea echipei sale, stabilind, astfel, si cea mai mare diferenta inregistrata pe tabela in acest joc intre cele doua echipe. Impinsi de la spate de un public admirabil, oradenii revin spectaculos in finalul sfertului si reusesc sa reduca din diferenta pana la pauza, echipele intrand la vestiare la scorul de 34-33 in favoarea detinatoarei Cupei Romaniei.
La reluare, oradenii preiau initiativa si se instaleaza la carma jocului, Zeno marcand de la mare distanta in min. 24 si modificand tabela la scorul de 44-39 in favoarea gazdelor, spre marea satisfactie a galeriei locale. Miza uriasa a partidei, mai ales ca nici una dintre echipe nu avea in palmares trofeul Supercupei, isi spune serios cuvantul iar ratarile si greselile se inmultesc de ambele parti, dar campioana LNBM gaseste solutii sa incheie in avantaj cel de-al treilea sfert, scor 52-49. Cu Adamovic si Rasic intr-o forma de zile mari, clujenii rastoarna din nou situatia in ultima parte si se instaleaza la conducere, Jucan marcand de dincolo de semicerc si facand ca tabela sa arate 59-52 in min. 34 dupa un “run” al oaspetilor de 10-0! Oradenii ies din “corzi” si reusesc sa se mobilizeze fantastic, echilibrand situatia prin Pasalic, care aduce egalarea, scor 64-64, cand mai erau 80 de secunde de joc. Finalul este incendiar si total nerecomandat cardiacilor, tribunele parca iau foc, iar Rasic si Mirkovic ies din nou la rampa si duc scorul la 67-67 in ultimul minut. Si cand intreaga asistenta credea ca ne indreptam spre prelungiri, acelasi Rasic marcheaza cu sange rece de la mare distanta in ultimele secunde si aduce victoria echipei U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, cu scorul de70-67.
Conform datelor statistice, punctele clujenilor au fost marcate de RASIC (19 p, 4x3, 3 rec, 1 pasa, 2 int), ADAMOVIC (15 p, 3x3, 3 rec, 7 pase, 1 int), TOROK (11 p, 5 rec, 1 pasa), JUCAN (7 p, 1x3, 1 rec), DYKES (6 p, 1x3, 3 rec, 4 pase, 2 int, 1 cap), PUSTOZVONOV (5 p, 1x3), BARRO (4 p, 7 rec, 1 pasa, 1 int), KUTI (3 p, 1x3, 3 rec). La invingatori a mai evoluat MOLDOVEANU (4 rec, 2 pase). Pentru oradeni au punctat MIRKOVIC (19 p, 5x3, 3 rec, 6 pase, 1 int), BARNETTE (16 p, 10 rec, 4 pase, 1 int, 1 cap), ZENO (11 p, 1x3, 7 rec, 2 pase), PASALIC (9 p, 3x3, 1 rec, 2 pase, 1 int), TIBIRNA (6 p, 1x3, 1 rec, 1 int), NICOARA (4 p, 5 rec) si DENISON (2 p, 3 rec, 2 pase, 1 int). La gazde au mai evoluat MANDACHE (2 pase), NICOLESCU si PETRISOR.
 
Astfel, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca devine a treia castigatoare a Supercupei Romaniei, dupa BCM U Pitesti si CSU Asesoft Ploiesti.

Foto - copyright www.u-bt.ro

Parteneri