Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit Cupa Romaniei 2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si-a aparat, vineri seara, trofeul competitiei KO, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan s-a impus in finala Final 8 Cupa Romaniei, editia 2017, in fata echipei BC Mures Tg. Mures, cu scorul de 79-78, gratie unul final incredibil care l-a avut ca „artist” pe Alexandar Rasic. De altfel, baschetbalistul de origine sarba a si fost declarat MVP al finalei, dupa ce Rasic a intors soarta partidei in ultimul minut de joc, marcand cinci puncte consecutive care au adus victoria echipei sale (n.n – de la 74-78 in min. 39, la 79-78 la final). Totodata, Rasic a fost si cel mai bun marcator al clujenilor, cu 21 de puncte (5x3), baschetbalistul sarb fiind impreuna cu internationalul roman Vlad Moldoveanu (n.n. – a realizat din nou un double-double, cu 16 p, 2x3, 14 rec, 4 pase, 2 int), principalele de „guri de foc” ale detinatoarei Cupei Romaniei. De partea cealalta, BC Mures Tg. Mures a irosit o sansa uriasa de a intra in posesia primului trofeu din istoria clubului, fiind cea de-a cincia finala pierduta in ultimii ani.
Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu a fost arhiplina, vineri seara, la finala Final 8 Cupa Romaniei, tribunele dovedindu-se a fi neincapatoare pentru iubitorii baschetului. Iar asistenta nu a avut deloc ce regreta, regalul baschetbalistic oferit de finaliste fiind deosebit, atat prin evolutia scorului si a finalului incendiar, cat si prin multitudinea fazelor spectaculoase oferite cu generozitate de jucatorii ambelor echipe. Considerata a fi marea supriza a acestui turneu final, mai ales ca a eliminat din cursa pentru trofeu chiar pe campioana en-titre a LNBM, CSM CSU Oradea, echipa BC Mures Tg. Mures a inceput in forta finala si a dat o replica peste asteptari detinatoarei trofeului. De altfel, dupa o scurta tatonare in debutul meciului, alb-albastrii s-au instalat la carma jocului si au incheiat primul sfert in avantaj, scor 19-17, gratie evolutiilor lui Djapa si Reed. Urmatoarele zece minute s-au derulat sub semnul echilibrului, cu dese rasturnari de scor, dar clujenii au reusit prin Moldoveanu, Dykes si Rasic sa preia fraiele si sa intre la vestiare in avantaj, scor 45-41. La reluare, clujenii forteaza o desprindere prin cateva reusite de la mare distanta „marca” Moldoveanu si Adamovic, insa vicecampioana LNBM reuseste un partial de 15-6 si termina in avantaj cel de-al treilea sfert, scor 61-57. In ultima parte a meciului se joaca cu garda jos, muresenii se desprind la 66-59 in min. 31, dar Rasic iese la rampa si deschide cu o secventa de 5 puncte un „run” clujean de 13-0, care face ca scorul sa devina 72-66 in min. 36. Si cand toata lumea credea ca „zarurile” sunt aruncate, Dragos Andrei are o rabufnire de la distanta si BC Mures revine spectaculos, reusind un nou partial de 10-0 care a dus scorul la 76-72 cu mai putin de doua minute inainte de final. Cateva actiuni fara finalizare tensioneaza atmosfera iar cronometrul de joc arata ca se intra in ultimul minut de joc cu BC Mures in avantaj, scor 78-74. Din acel moment, Rasic isi demonstreaza din nou clasa si marcheaza cinci puncte de aur care aduc victoria echipei sale, dupa ce adversarii irosesc si ultima sansa prin doua incercari de la distanta in ultimele secunde. Fluier final si U-Banca Transilvania castiga finala cu scorul de 79-78 si isi pastreaza trofeul.
La festivitatea de premiere, Aleksandar Rasic a primit distinctia de MVP al finalei, baschetbalistul sarb contribuind decisiv pentru a doua oara in acest sezon la castigarea unui trofeu pentru clujeni. Reamintim ca in septembrie 2016, Rasic a adus in ultimele secunde cosul victoriei in Supercupa Romaniei, clujenii impunandu-se in fata campioanei CSM CSU Oradea, cu 70-67.

Foto - Bucuria victoriei! (copyright www.u-bt.ro)

Date statistice despre finala Cupei Romaniei, editia 2017, pe - http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/cupa-romaniei/meciuri/3661557#mbt:17-400$t&0=1


Parteneri