Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit in premiera Cupa Romaniei!

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit Cupa Romaniei, editia 2015-2016, dupa ce a castigat, luni seara, in “Arena Antonio Alexe” din Oradea, ultimul act al intrecerii KO, dispunand de CSM CSU Oradea, cu scorul de 82-75 (18-14, 18-19, 16-16, 30-26). Astfel, echipa pregatita de antrenorul Marcel Tenter a spart gheata si a obtinut primul trofeu al FINAL 4 Cupa Romaniei din istoria clubului, la capatul unui meci echilibrat si jucat la intensitate foarte mare, care a facut o buna propaganda baschetului romanesc, fiind presarat cu multe faze frumoase si gustate de public dar si cu multe rasturnari de situatie.
 
Arena Antonio Alexe din Oradea a imbracat, luni seara, haine de gala pentru finala FINAL 4 Cupa Romaniei by Superbet, editia 2015-2016, o confruntare care a adus fata-n fata doua echipe care nu aveau trecut in palmares trofeul intrecerii KO, CSM CSU Oradea si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Si cum interesul manifestat de suporteri a fost urias, meciul s-a jucat cu casa inchisa iar tribunele arenei ce-i poarta numele regretatului fost mare international Toni Alexe s-au dovedit a fi neincapatoare pentru iubitorii baschetului. Astfel, intr-o atmosfera de vis, cu tribune incandescente si colorate in rosu si albastru, cele doua echipe au intrat repede in febra jocului si s-au grabit sa ofere publicului un spectacol deosebit, cu aparari mobile si bine asezate in teren, cu faze superbe si contraatacuri finalizate cu ingeniozitate, dar mai ales cu multe rasturnari de situatie, toate gustate din plin de asistenta.
Ceva mai bine motivata inca de la primele actiuni, U-Banca Transilvania s-a instalat la conducere dupa primul sfert, bazandu-se pe evolutiile strainilor Zigeranovic si Dykes, dar mai ales pe “sclipirile” coordonatorului Filip Adamovic. Impulsionati de public, gazdele au ripostat foarte bine si au echilibrat jocul in urmatoarele zece minute, Franklin, Barnette si Lucic aprinzand sperantele in tribune in urma reusitelor ofensive. De altfel, in primele 20 de minute, am asistat la cateva demonstratii tactice din partea antrenorilor Marcel Tenter si Cristian Achim, ambele defensive reusind de multe ori sa anihileze adversarii periculosi. In aceste conditii, scorul de la pauza, 36-33 in favoarea clujenilor, a fost o rezultanta a jocului, apararile fiind la inaltime iar avantajul minim datorandu-se si unui mic plus de atitudine pentru oaspeti. La reluare, jocul de sah al celor doi tehnicieni a continuat, plusul fiind adus pe primele minute de Zigeranovic, care a ridicat scorul la 43-37 in favoarea echipei sale. Gazdele riposteaza din nou, Barnette si Nuhanovic aduc egalarea, insa oaspetii nu accepta sa fie condusi pe tabela si ies din sfertul al treilea in avantaj, scor 52-49, diferenta care prevestea un final incendiar. Avand in public un al saselea jucator, oradenii reusesc un run de 8-0 si preiau conducerea la inceputul ultimului sfert, 52-57 in min. 33, reusita de la mare distanta a lui Franklin declansand o nebunie in tribune. Numai ca Dykes sparge gheata pentru oaspeti la mijlocul sfertului al patrulea si marcheaza puncte importante de la libere pentru economia jocului (n.n. – U-BT Cluj a avut sase minute fara punct, din min. 29 pana in min. 35!), astfel ca scorul se strange din nou si Pasalic egaleaza la 58 cu patru minute inainte de final. Este momentul in care iese definitiv in evidenta taria de caracter si sangele rece al coordonatorului Adamovic, care reuseste sa readuca avantajul pentru clujeni, speculand cateva ratari si greseli copilaresti din partea advdersarului, si chiar sa mareasca diferenta pana la 70-62 cand s-a intrat in ultimul minut. Cum era de asteptat, a inceput un adevarat razboi al nervilor de la linia de pedeapsa (n.n – s-au executat 25 de libere in 43 de secunde!!!), oaspetii rezistand furiei nebune a lui Markovic si conservandu-si avantajul pana la final. Scor final 82-75 si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca obtine o victorie muncita si meritata, cucerind primul trofeu al FINAL 4 Cupa Romaniei Superbet din istoria clubului, in vreme ce CSM CSU Oradea rateaza sansa castigarii competitiei KO, vazandu-se nevoita sa traiasca si ea experienta ghinionului echipei organizatoare. Pe de alta parte, oradenii au platit un tribut mare din cauza procentajului catastrofal de la libere, unde au inregistrat un jenant 31-17, dar si a lipsei de personalitate in momentele cheie a unor jucatori cu experienta, desi la alte capitole statistice au stat mult mai bine decat adversarii, la recuperari avand chiar o dominare considerabila, 40-22!

Dar iata si datele oficiale statistice:
 
U-Banca Transilvania Cluj-Napoca - CSM CSU Oradea 82-75 (18-14, 18-19, 16-16, 30-26).

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca – ADAMOVIC (24 p, 3x3, 2 rec, 4 pase, 1 int), DYKES (16 p, 1x3, 2 rec, 4 pase, 3 int), ZIGERANOVIC (13 p, 1 cap), PASALIC (11 p, 1x3, 2 rec, 1 pasa, 2 int), KUTI (8 p, 1x3, 1 rec, 1 pasa, 1 int), BACIU (6 p, 4 rec, 2 int), GUTOAIA (2 p, 4 rec, 1 pasa, 1 int), TODIC (2 p). A mai evoluat TOROK (1 rec) si KALNICHENKO.
 
CSM CSU Oradea – LUCIC (14 p, 1x3, 2 rec), MARKOVIC (13 p, 3x3, 2 rec, 1 pasa, 1 int), FRANKLIN (11 p, 1x3, 6 rec, 5 pase, 1 int), BARNETTE (8 p, 5 rec, 3 pase), TIBIRNA (7 p, 4 rec), ZUPAN (7 p, 1x3, 2 rec), MANDACHE (5 p, 1x3, 6 rec, 2 pase, 2 int), PASCA (5 p, 1x3, 4 rec, 1 int), NUHANOVIC (4 p), NICOLESCU (1 p, 1 int). A mai evoluat PETRISOR (2 pase).

FOTO - copyright u-bt.ro (credit SANDOR MANASES)

Parteneri