U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit si trofeul LNBM

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a impus, vineri seara, si in fief-ul rivalei Steaua CSM Eximbank, cu scorul de 75-61, si devenit noua campioana a Romaniei, castigand finala Ligii Nationale de Baschet Masculin, editia 2016-2017, cu scorul general de 3-0. Astfel, gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan a incheiat en-fanfare un sezon deosebit, reusind sa intre in posesia tuturor celor trei trofee interne: Cupa Romaniei, Supercupa Romaniei si LNBM.

La capatul unor meciuri atractive, derulate intr-o atmosfera incendiara, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a reusit sa inchida in aceasta seara finala mare a LNBM, editia 2016-2017, dupa ce s-a impus in fata echipei Steaua CSM Eximbank, cu scorul general de 3-0. Dupa doua victorii obtinute pe teren propriu, cu 87-85 si 84-80, aclamate la scena deschisa de un public avid de baschet si care a facut neincapatoare Sala Sporturilor “Horia Demian”, vineri seara, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a venit in Bucuresti extrem de motivata sa castige si cel de-al treilea joc al finalei LNBM si sa cucereasca si cel de-al treilea trofeu intern. O dorinta care s-a materializat destul de repede, clujenii dominand clar spectacolul baschetbalistic din Sala Mihai Viteazul si reusind astfel sa obtina o victorie la o diferenta consistenta. Scor final 75-61 in favoarea oaspetilor si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a intrat si in posesia trofeului LNBM, in vreme ce Steaua CSM Eximbank a primit medaliile de argint ale editiei 2016-2017.

Statisticile oficiale ale meciurilor din finala, dar si a altor rezultate din actualul sezon al LNBM -
http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/

Video cu finalul de meci si bucuria noilor campioni -
http://www.digisport.ro/Sport/BASCHET/U-BT+Cluj+primul+titlu+dupa+6+ani+Steaua+nu+a+avut+nicio+sansa+n
 
In urma acestui rezultat, iata cum arata clasamentul LNBM, editia 2016-2017:
 
1. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca
2. Steaua CSM Eximbank
3. CSM CSU Oradea
4. BC CSU Sibiu
5. BC SCM Timisoara
6. BCM U Pitesti
7. BC Mures Tg. Mures
8. SCM U Craiova
9. Phoenix Galati
10. Dinamo Bucuresti
 
* Celelalte doua echipe inscrise in editia 2016-2017 s-au retras: CSM Ploiesti s-a retras inaintea inceperii LNBM iar BC Olimpic Baia Mare s-a retras in timpul sezonului regular.

FOTO - https://www.facebook.com/UBTCluj

Parteneri