Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a cucerit Supercupa Romaniei, editia 2018

Detinatoarea Cupei Romaniei, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a obtinut trofeul pus in joc in Supercupa Romaniei, editia 2018, dupa ce baschetbalistii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan s-au impus in aceasta seara in fata campioanei LNBM, CSM CSU Oradea, cu scorul de 83-76 (20-19, 20-20, 29-14, 14-23). Ca si la editia din 2016, clujenii obtin astfel primul trofeu al sezonului chiar in fief-ul campioanei en-titre, Arena Antonio Alexe din Oradea gazduind si cea de-a patra editie a Supercupei Romaniei. Cel mai prolific jucator al invingatoarei Supercupei Romaniei, editia 2018, a fost americanul Jason Washburn, cu 23 de puncte si 9 recuperari, in vreme ce de la gazde s-a remarcat internationalul roman Giordan Watson, cu 22 puncte si 9 pase decisive. Partida a fost transmisa in direct pe www.digisport.ro si inregistrat pe DIGI SPORT 4, de la ora 23:30. In acest fel, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a obtinut pentru a doua oara consecutiv Supercupa Romaniei, in vreme ce campioana CSM CSU Oradea ramane fara acest trofeu in vitrina clubului.
Statistica oficiala a meciului contand pentru Supercupa Romaniei 2018 poate fi consultata pe http://www.fibalivestats.com/u/FRB/983524/
 
Imediat dupa festivitatea de premiere, antrenorul Mihai Silvasan a declarat la conferinta de presa: “Vreau sa felicit echipa din Oradea pentru lupta… sunt o echipa excelenta si in acest sezon. De asemenea vreau sa-mi felicit jucatorii pentru caracterul pe care l-au aratat azi. Indiferent ca am jucat in deplasare, am aratat tarie, am aratat forta si, cred eu, in repriza a doua nu s-a pus problema invingatorului de prea multe ori. Mai mult de atat, ma bucur ca am aratat ca o echipa. Sunt foarte multumit de jocul colectiv, am reusit sa avem 20 de pase decisive, mingea a mers bine de foarte multe ori, asta lucram la antrenamente, nu vrem sa tinem mingea in loc si vrem sa fie implicati toti jucatorii. Nu in ultimul rand, vreau sa le multumesc tuturor fanilor nostri care au venit la Oradea sa ne incurajeze!
La randul sau, antrenorul Cristian Achim a declarat: “In mod evident a fost un meci care a venit mult prea devreme pentru noi. Eu stiam ca asa stau lucrurile, dar era normal sa speram pana in ultima secunda. Statistic suntem inferiori la aproape toate capitolele, dar si acest lucru este oarecum normal. Nu am foarte multe de spus pentru ca nu am apucat sa lucr?m mare lucru ca echipa. Felicit echipa din Cluj, una foarte-foarte buna. Bravo lor si succes in cupele europene, pentru ca ii asteapta un meci important peste cateva zile. Principala noastra problema este ca suntem cu trei saptamani in urma fata de Cluj din punct de vedere al pregatirii. Nu pot nici m?car sa fiu sup?rat, deoarece nu am pe ce. Ne mai trebuie trei saptamani de lucru pentru a fi competitivi. Eu cred ca in timp, in cadrul sezonului, ne vom bate de la egal la egal cu Clujul. Conteaza cum termini sezonul, prea putin este important cum il incepi. Am foarte mare incredere in echipa noastra.”

Parteneri