Foto

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca se va duela cu Donar Groningen si in Top 16 FIBA Europe Cup!

Astazi, la Munchen, a avut loc tragerea la sorti a meciurilor din cadrul Top 16 FIBA Europe Cup, in urne fiind prezent si numele campioanei Romaniei, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, calificata in optimile de finala dupa ce s-a clasat pe locul secund in Grupa L. Adversara baschetbalistilor pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan este nimeni alta decat fosta rivala din grupele fazei secunde, puternica grupare olandeza Donar Groningen, echipa care a trecut de doua ori de campioana Romaniei si a acces in Top 16 de pe prima pozitie a Grupei L!
Prima mansa din dubla eliminatorie se va desfasura la Groningen in data de 6 martie, in vreme ce returul va avea loc la Cluj-Napoca o saptamana mai tarziu. Dar iata si tabloul complet al meciurilor din TOP 16 FIBA Europe Cup, editia 2017-2018:
Nizhny Novgorod - Keravnos
Tsmoki Minsk - Sidigas Avellino
Dinamo Sassari - ESSM Le Portel
Telenet Oostende - Mornar Bar
Donar Groningen – U-BT Cluj-Napoca
BK Ventspils - Bakken Bears
Egis Kormend - Reyer Venezia
Juventus Utena - Alba Fehervar
Conform tabloului FIBA Europe Cup, in cazul in care campioana Romaniei va trece de gruparea olandeza se va confrunta in sferturile de finala, in 21 si 28 martie, cu invingatoarea dintre Mornar Bar (Muntenegru) si Telenet Oostende (Belgia), ultima venita din grupele Basketball Champions League.
 
Halep, alaturi de clujeni!
 
Miercuri seara, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca s-a impus in ultima runda din Grupa L in fata gruparii cipriote Keravnos, cu scorul de 77-71, si a obtinut calificarea in TOP 16 FIBA Europe Cup. Cu marea noastra tenismana Simona Halep in calitate de suporter de lux, fostul lider WTA fiind invitata sa arunce mingea la angajarea de la debutul partidei din Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan au pornit ca din pusca, marcand primele sase puncte, dar oaspetii din Cipru au echilibrat rapid situatia, tabela indicand la finalul primului sfert scorul de 17-17. Cu Watson, Kromah si Barro intr-o dispozitie foarte buna de joc, gazdele au tot incercat sa se desprinda in urmatoarele zece minute, insa replica baschetbalistilor de la Keravnos a fost extreme de puternica iar echipele au intrat la vestiare cu aceeasi “zestre” de puncte pe tabela: scor 36-36. La reluare, Keravnos forteaza serios in ofensiva si speculeaza cateva erori din tabara clujenilor, astfel ca al treilea sfert se incheie cu gruparea oaspete in avantaj: scor 51-58. In ultimele zece minute, gazdele au reusit sa recupereze diferenta de pe tabela si chiar sa preia conducerea spre final, cu un Watson care a avut o evolutie de zile mari. In cele din urma, clujenii au inclinat balanta victoriei in favoarea lor dupa un “run” spectaculos de final de 15-0 (n.n. - de la scorul de 62-69 in min. 35, pana la 77-69 in min. 39), dar cipriotii au respirat usurati la final, cand la ultimul time-out au aflat de la antrenorul Livadiotes ca sunt calificati in Top 16 in baza rezultatelor inregistrate in alte grupe si a situatiei echipelor din BCL.
“Ma bucur ca am reusit sa ne pastram calmul pe finalul meciului, cand mai erau cinci-sase minute si ne conduceau chiar si la opt puncte, daca nu ma insel. Nu am renuntat nici o secunda, au venit niste faze importante, in aparare in special, si am inscris niste cosuri usoare pe tranzitie. Ma bucur ca am ramas puternici mental si am reusit sa castigam si sa ne calificam in optimi. Putem cadea cu oricine… Vom vedea care vor fi sortii, care ne va fi norocul. Evident, nu ne vom multumi doar cu o calificare in optimi, ne dorim sa facem o figura cat mai frumoasa si cu siguranta vom aborda la victorie urmatoarea mansa”, a spus imediat dupa jocul castigat antrenorul Mihai Silvasan.
Statistica oficiala a meciului, precum si alte detalii referitoare la rezultate si clasamente - http://www.fiba.basketball/europecup/17-18

Foto - WATSON a condus din teren U-BT Cluj-Napoca spre Top 16 FIBA Europe Cup (copyright fiba.basketball)

Parteneri