Foto

U-BT Cluj-Napoca, in sferturile de finala BKT EuroCup!

U-BT Cluj-Napoca a trecut miercuri de la agonie la extaz: în ciuda faptului că a cedat în Lituania, campioana România s-a calificat direct în sferturile de finală ale BKT EuroCup, beneficiind de victoria lui Buducnost Podgorica în fața contracandidatei Dreamland Gran Canaria, deținătoarea trofeului.

Elevii lui Mihai Silvășan erau deja calificați în playoff-ul BKT EuroCup, dar avea nevoie de o victorie pentru a-și asigura prezența direct în sferturile de finală ale competiției. Privind clasamentul Grupei B, U-BT Cluj-Napoca era favorită în fața lui 7bet-Lietkabelis Panevezys. Însă, la fel ca și în meciul tur - catalogat ca unul dintre cele mai frumoase din BKT EuroCupo, lituanienii nu au făcut un simplu act de prezență. La ultima lor apariție în competiția continetală, Lietkabelis Panevezys a reușit o victorie în fața propriilor suporteri, după un joc în care U-BT a părut că resimte lipsa lui Guzman, accidentat. Lituanienii s-au impus cu 92-87 și părea că ardelenii vor trebui să savureze doar calificarea în playoff, o performanță de asemenea remarcabilă pentru baschetul românesc.

Doar că, în Muntenegru, Buducnost Podgorica - de asemenea, precum Lietkabelis Panevezys, o echipă care nu mai avea șanse la calificare - a răsturnat calculele hărtiei și a depășit la scor deținătoarea trofeului și principala contracandidată a lui U-BT CLuj-Napoca la locul 2 în Grupa B, Dreamland Gran Canaria. Ex-iugoslavii au câștigat cu 90-77, iar campioana României trăiește cel mai frumos vis: va juca direct în sferturile de finală ale BKT EuroCup!

Din păcate, în FIBA Europe Cup, vicecampioana României, CSM CSU Oradea nu a reușit să treacă pe teren propriu de italienii de la Itelyum Varese (scor 96-103) și a ratat, în dauna acestora din urmă, calificarea în sferturile de finală, încheind totodată prezența în cupele europene în acest sezon competițional.

 

 

Foto: u-bt.ro

Parteneri