Foto

U-Mobitelco BT Cluj-Napoca a completat careul de asi din play-off-ul LNBM

Echipa masculina U-Mobitelco BT Cluj-Napoca s-a calificat in semifinalele LNBM, editia 2013/2014, dupa ce gruparea antrenata de Dorin Pintea a reusit sa castige cel de-al cincilea joc disputat impotriva “rivalei” CSU Atlassib Sibiu, cu scorul de 74-72 (14-14, 26-14, 14-23, 20-21), contand pentru seria de jocuri din prima faza a play-off-ului. Astfel, U-Mobitelco BT Cluj-Napoca completeaza tabloul semifinalelor LNBM, alaturandu-se celorlalte semifinaliste, CSU Asesoft Ploiesti, CSM Oradea si BC Mures Tg. Mures. Conform programului competitional, in faza a doua a play-off-ului se vor confrunta CSU Asesoft Ploiesti cu U-Mobitelco BT Cluj-Napoca si CSM Oradea cu BC Mures Tg. Mures.
 
Careul de asi al Ligii Nationale de Baschet Masculin, editia 2013/2014, a fost incomplet pana miercuri seara, in semifinalele intrecerii nationale reusind sa obtina calificarea inaintea meciului decisiv din seria primei faze a play-off-ului CSU Asesoft Ploiesti, CSM Oradea si BC Mures Tg. Mures. Pentru al patrulea loc din penultimul act al LNBM s-au luptat pana in ultima clipa marile rivale din Ardeal, CSU Atlassib Sibiu si U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, fiecare reusind pana miercuri seara sa-si fructifice avantajul terenului propriu, astfel ca scorul general era de 2-2. Miercuri seara, Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu a imbracat haine de sarbatoare pentru meciul decisiv, CSU Atlassib Sibiu si U-Mobitelco BT Cluj-Napoca luptandu-se in fata unor tribune arhipline. Iar fanii veniti cu mic cu mare sa asiste la “derby-ul” Ardealului n-au avut ce regreta, cele doua echipe oferind cu generozitate atat un frumos spectacol baschetbalistic, cat si o disputa incinsa pe teren, nerecomandata cardiacilor, invingatoarea fiind decisa in ultimele secunde de joc. In cele din urma, la capatul unei partide in care Darius Hargrove si Mihai Silvasan au reusit sa faca diferenta, conducandu-si echipa spre victorie, U-Mobitelco BT Cluj-Napoca s-a impus in fief-ul rivalei si a avansat in semifinale. Iar victoria si calificare se datoreaza in mare parte capitanului Mihai Silvasan, care a scuturat plasa pentru stabilirea scorului final, 74-72, dupa o aruncare reusita de la mare distanta cu doar trei secunde inaintea expirarii timpului regulamentar de joc.
Conform datelor statistice, iata marcatorii meciului 5:
CSU Atlassib Sibiu – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca 72-74 (14-14, 14-26, 23-14, 21-20)
CSU Sibiu: Lee (18 p, 11 rec, 1 pasa, 1 int, 1 cap), Bojovic (17 p, 1x3, 3 rec, 4 pase, 1 int, 2 cap), Nelson (12 p, 1x3, 5 rec, 1 pasa, 1 int), Ceskovic (10 p, 1x3, 2 rec), Calota (6 p, 7 rec, 3 pase, 1 int), Johnson (4 p), Austin (3 p, 1x3, 2 rec, 1 pasa, 1 int), Craciun (2 p, 2 rec).
U-Mobitelco BT Cluj-Napoca:Silvasan (24 p, 6x3, 8 rec, 2 pase, 1 int), Hargrove (24 p, 3x3, 5 rec, 3 pase, 2 int), Kuburovic (11 p, 1x3, 3 rec, 1 pase, 1 int), Medvedj (7 p, 1x3, 4 rec, 2 pase, 2 int), Lalovic (4 p, 4 rec, 1 pasa), Sparks (2 p, 1 rec, 2 pase, 1 int), Cuic (1 p, 3 rec, 2 pase, 2 int), Baciu (1 p, 2 rec, 1 cap).
 
Declaratii la cald
 
Iata declaratiile celor doi antrenori facute la finalul jocului decisiv, precum si pe cea a celui care a stabilit scorul final si invingatoarea:

Mihai Silvasan: “Totul e bine cand se termina cu bine! A fost o serie extraordinara, mai ales pentru suporteri, pentru noi nu a fost chiar placuta. Ma bucur ca am reusit sa castigam, o sa sarbatorim azi, dar apoi nu intram in vacanta, urmeaza seria cu Ploiesti, in semifinale. In aceasta seara am reusit sa stam motivati, chiar daca la pauza am avut 12 puncte. In sfertul trei, ei au reusit un run extraordinar, purtati de publicul din Sibiu. Meritul nostru este ca am stat in meci si am avut sansa victoriei, de care am si profitat”.
Dorin Pintea:“Ma bucur pentru aceasta victorie, echipa a dat dovada de tarie de caracter. Este prima victorie importanta pentru mine ca antrenor principal si ma bucur ca am luat decizia de a nu faulta la ultima faza. Am sperat tot timpul, chiar si la 2-0 pentru ei, m-a intrebat multa lume, dar eu si baietii am crezut tot timpul ca putem reveni. Cred ca diferenta in acest meci a fost facuta la aruncari de trei puncte, Silvasan a facut o zi foarte buna si, dupa opt ani, am reusit o victorie din nou pe ultima secunda. Diferenta acum a fost ca s-a intamplat la Sibiu, data trecuta cosul decisiv a fost la Cluj”.
Miodrag Perisic:“A fost o serie foarte stransa. Am stiut de cand am avut 2-0 la scorul general ca va fi foarte greu sa invingem. A fost greu fara Sarovic. El este un jucator cu experientasi aveam mare nevoie ca sa joace. (..) Ca sa fiu sincer, astazi nu am jucat asa cum ar fi trebuit. Astazi cred ca jucatorii si-au dorit prea mult victoria. Asa se intâmpla cand la mijloc sunt emotii asa de mari. Am facut o greseala cand mai erau 45 de secunde. Nu ne-am inteles in aparare si i-am lasat sa marcheze u?or, iar la final Silvasan a reusit o aruncare decisiva. (..) Vreau sa-i felicit pe baieti pentru ca au dat maximul, chiar daca nu am fost in formula completa. Am avut o sala plina si sunt mandru de acesti oameni, care au venit sa ne sustina. Ne-au ajutat foarte mult pe parcursul acestui sezon si imi pare rau ca nu am putut sa trecem de Cluj. Dar am dat totul pe teren!”
 
Programul semifinalelor LNBM
 
In urma acestui rezultat, U-Mobitelco BT Cluj-Napoca a completat tabloul semifinalelor LNBM, care se vor disputa dupa urmatorul program:
 
13.05.2014
CSM Oradea – BC Mures Tg. Mures (meciul 1, ora 18:45, in direct pe DIGI SPORT)
CSU Asesoft Ploiesti – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca (meciul 1, ora 20:30, in direct pe DIGI SPORT)
 
14.05.2014
CSM Oradea – BC Mures Tg. Mures (meciul 2, ora 18:45, in direct pe DIGI SPORT)
CSU Asesoft Ploiesti – U-Mobitelco BT Cluj-Napoca (meciul 2, ora 20:30, in direct pe DIGI SPORT)
 
Urmatoarele meciuri, cu precizarea ca seria semifinalelor se desfasoara dupa sistemul “cel mai bun din cinci partide”, sunt programate la Tg. Mures si Cluj-Napoca, in 20 si 21 mai, iar meciurile decisive, daca va fi cazul, se vor disputa la Oradea si Ploiesti, in 25 mai.
 
Clasamentul intermediar LNBM
 
Finalul meciului decisiv de la Sibiu a clarificat nu numai situatia semifinalelor, dar a stabilit si ierarhia intermediara LNBM, de la locul 5 si pana la locul 14. Astfel, iata cum arata acest clasament:
 
5. CSU Atlassib Sibiu
6. BCM U Pitesti
7. SCM U Craiova
8. Energia Rovinari
9. CSA Steaua CSM Eximbank
10. BC Timisoara
11. Gaz Metan Medias
12. BC Timba Timisoara
13. Concordia Chiajna
14. BC Farul Constanta
 
FOTO – Aruncarea lui Silvasan care a dus U-Mobitelco BT Cluj-Napoca in semifinale (credit - Nagy Melinda)

Parteneri