Foto

U-Mobitelco BT Cluj pierde la limita in EuroChallenge Cup

Campioana Romaniei, U-Mobitelco BT Cluj-Napoca, a pierdut marti seara la mare lupta cea de-a cincea disputa din cadrul Grupei E a EuroChallenge Cup, echipa pregatita de Marcel Tenter fiind invinsa pe teren propriu de belgienii de la Antwerp Giants, cu scorul de 72-74 (20-20, 18-18, 15-14, 19-22). Dornici de o revansa (in meciul tur, Giants castigase cu 87-63), clujenii au jucat de la egal la egal cu belgienii in primele doua sferturi si pareau ca pot inclina balanta victoriei in favoarea lor. Emotiile si miza jocului si-au pus amprenta pe evolutiile ambelor echipe si in sfertul al treilea, echilibrul mentinandu-se si in ultimele zece minute de joc. Din nefericire, coordonatorul de joc Tyler Morris s-a accidentat grav in sfertul al patrulea, clujenii resimtind din plin “gaura” lasata de american. Totusi, intr-un final incandescent, Mihai Paul si Zoran Krstanovic au adus egalarea (72-72) si au reaprins sperantele in tribune pentru o posibila victorie in prelungiri, dar Julian Vaughn a inchis tabela in ultima secunda de joc, scor final 72-74. In urma acestui rezultat, U-Mobitelco BT Cluj-Napoca si-a naruit orice speranta de a continua aventura europeana, in vreme ce “Gigantii” din Anvers si-au asigurat calificarea in primele 16 echipe din EuroChallenge. Conform datelor oficiale, iata si marcatorii:
U-Mobitelco BT Cluj- Krstanovic (22 p, 11 rec., 3 int), Dykes 13 p, 4 rec, 7 pase), Morris (12 p), Mihai Paul (9 p), Lawrence (7 p, 6 rec), Silvasan (6 p, 5 rec) si Mijovic (3 p)
Antwerp Giants -Wilson (25 p, 7 rec, 6 pase), Roll (13 p, 6 pase), Moors (11 p, 9 pase), Vaughn (10 p), Black (9 p), Mejri (5 p, 8 rec, 3 capace) si Mwema (1 p).
 
 
Declaratii la cald:

Marcel Tenter:
"Nu sunt nemultumit de joc, insa sunt extrem de trist, pentru ca am pierdut un meci pe care il puteam castiga. Sunt ingrijorat pentru Tyler, pentru genunchiul lui, sper ca pentru el ultima parte din tur sa nu fie compromisa. Am jucat un meci tare din punct de vedere fizic, ambele echipe au incercat sa se impuna, au avut mici run-uri pe tot parcursul jocului, insa au fost controlate de ambele parti. Sa iei cos in ultima secunda este dureros, imi pare foarte rau pentru aceasta infrangere, insa acum nu mai putem schimba nimic. Asteptam meciul urmator. Scopul acestei participari, din punctul nostru de vedere, a fost sa ne masuram fortele, sa vedem unde ne situam la nivel european, la nivelul acestei competitii, in asa fel incat la anul sa jucam cu adevarat pentru calificare. Din acest punct de vedere, ne-am indeplinit obiectivul, am jucat meciuri foarte puternice si, in afara de partida de la Antwerp, in care nu am fost la inaltimea competitiei, toate meciurile le-am jucat onorabil, la victorie. Revenind, sper ca maine vom sti cat de grava e accidentarea lui Tyler. Aceste accidentari sunt normale in viata unei echipe angrenate in mai multe competitii, este un risc pe care il stiam de la bun inceput. Nu poti sa nu intri intr-o competitie pentru ca cineva s-ar putea accidenta, trebuie sa fim pregatiti si pentru asemenea momente."

Kyndall Dykes:
"A fost un meci greu, o lupta pana in ultima clipa, insa am pierdut. E greu sa pierzi mai ales cand lupti atat de intens, toti jucatorii se zbat pentru fiecare minge si apare unul care inscrie chiar de sub inel, e greu sa fii invins in acest fel! Stim ca am luptat din greu, in plus a 'cazut' si Tyler, este si mai rau pentru noi. Din pacate nu poti preveni o accidentare, daca un baschetbalist joaca intens si se antreneaza din greu se poate intampla, insa mai ales acum, in aceasta perioada a sezonului este foarte greu. Sper ca nu este foarte grava accidentarea pentru ca Tyler este cel mai bun aparator al nostru, el ne conduce si apararea si atacul. Probabil ca celelalte echipe se vor pregati altfel de acum pentru meciurile cu noi, dar vom strange randurile si vom juca si mai bine. In EuroChallenge mai avem un meci, insa pot sa va spun ca nu conteaza daca il vom pierde sau il vom castiga, stiu ca atat eu, cat si colegii mei vom intra pe teren si ne vom lupta pana in ultima clipa. Nu ne place sa pierdem, mai ales pe teren propriu!"
 
Eddy Casteels (antrenor principal Antwerp):"Sunt foarte fericit de modul in care ne-am prezentat aici si de presiunea pe care am pus-o pe adversar, in fata unei echipe foarte bune. In meciul tur, am jucat perfect, insa la acel nivel nu se pot juca decat doua-trei meciuri pe an. Avem foarte mare respect pentru echipa din Cluj, este o formatie foarte buna. Am obtinut o victorie mare in aceasta seara, este bine ca mergem acasa cu o victorie. La adversar m-a impresionat echipa, joaca un baschet de un nivel foarte ridicat, sunt foarte bine antrenati si greu de aparat in special la aruncarile de la distanta, mai ales de pe pozitiile patru si cinci. Nu este o echipa de individualitati, au un antrenor bun, pentru noi este o victorie foarte valoroasa."

Ralph Biggs (Anwerp): "A fost foarte greu, asa cum ne si asteptam, clujenii sunt o echipa foarte buna, au o sala pe masura si cred ca au avut ghinion in meciurile de pana acum. Asa cum a spus si antrenorul nostru, sunt o echipa foarte incomoda. Diferentele au fost facute de detalii, o aruncare de trei puncte sau una norocoasa, nu au fost diferente mari. Vom incerca sa invingem si in ultimul meci, sa devenim mai buni, jucam la victorie orice meci."
 
U-Mobitelco BT Cluj-Napoca va sustine ultima partida din Grupa E in data de 13 decembrie, impotriva echipei ruse BC Enisey Krasnoyarsk

Elan Chalon si Antwerp Giants calificate mai departe

In celalalt meci al Grupei E din EuroChallenge, detinatoarea Cupei Frantei, Elan Chalon, s-a impus pe terenul lui Enisey Krasnoyarsk, cu 80-79,  si a obtinut biletele pentru fazele superioare ale competitiei.
Etapa viitoare derby-ul dintre Antwerp si Elan va decide castigatoarea seriei.

Parteneri