Foto

U-Mobitelco Cluj-Napoca a castigat Campionatul National U20, masculin

Echipa U-Mobitelco Cluj-Napoca a obtinut laurii Campionatului National U20, masculin, dupa ce s-a impus, astazi, si in fata echipei Dinamo Bucuresti, cu scorul de 104-82, castigand Turneul Final fara sa cunoasca infrangerea. De altfel, baschetbalistii pregatiti de Razvan Cenean si Horia Pascu au intrat in posesia tricourilor de campioni si a medaliilor de aur la capatul unui sezon fara cusur, in care au bifat 15 victorii din tot atatea jocuri disputate. In marea batalie pentru locul secund, LPS Focsani s-a impus, astazi, in fata rivalei VIPO Bucuresti, cu 76-70, si a intrat in posesia medaliilor de argint.
 
La capatul unui sezon in care nu a cunoscut gustul infrangerii, echipa U-Mobitelco Cluj-Napoca a cucerit, astazi, mult ravnitul trofeu al Campionatului National U20, masculin, baschetbalistii pregatiti de Razvan Cenean si Horia Pascu reusind sa se impuna in fata tuturor adversarelor intalnite atat in faza de calificare, cat si la Turneul Final. De altfel, dupa ce s-a calificat la intrecerea finala gazduita de Arena de Baschet din Capitala din pozitia de lider al fazei de calificare, U-Mobitelco Cluj-Napoca a continuat sa fie imbatabila si in Turneul Final, castigand pe rand disputele cu VIPO Bucuresti, scor 93-66, LPS Focsani, scor 104-72, si Dinamo Bucuresti, scor 104-82. “Este un titlu asteptat, pentru ca am dominat aceasta categorie de varsta de la inceputul sezonului si pana la final. Este o premiera atat pentru mine, ca antrenor, cat si pentru club, sa incheiem un sezon la o categorie de varsta fara infrangere! Ii felicit pe baieti, multi dintre ei isi termina cu aceasta ocazie junioratul, si le doresc mult succes in cariera”, a spus antrenorul principal al campionilor Razvan Cenean.

In lupta pentru locul secund, LPS Focsani s-a impus, astazi, in fata rivalei VIPO Bucuresti, cu 76-70, si a intrat, astfel, in posesia medaliilor de argint, in vreme ce baschetbalistii pregatiti de antrenorii Valentin Pogonaru si Alexandru Vinereanu au primit medaliile de bronz. Pe locul al patrulea s-a situat Dinamo Bucuresti, care a cedat atat in fata LPS Focsani, scor 84-79, cat si in fata VIPO Bucuresti, scor 68-59.
 
La festivitatea de premiere, au fost acordate urmatoarele premii speciale, cu mentiunea ca sportivii care au castigat trofeele “MVP”, “Best Five” si “Cel mai de perspectiva jucator U20” vor beneficia din partea sponsorului BLUE AIR de cate un bilet de avion, dus/intors, pe ruta dorita:
 
MVP: Dimitris Rasty (VIPO Bucuresti)
Cosgeter: Dimitris Rasty (VIPO Bucuresti)
Best Five:
Mirel Dragoste (U-Mobitelco Cluj-Napoca)
Kuti Nandor (U-Mobitelco Cluj-Napoca)
Radu Virna (LPS Focsani)
Bogdan Pogacean (U-Mobitelco Cluj-Napoca)
Gabriel Pirjolescu (Dinamo Bucuresti)
Cel mai de perspectiva jucator: Bogdan Nicolescu (VIPO Bucuresti)
Cel mai buna pasator: Kuti Nandor (U-Mobitelco Cluj-Napoca)
Cel mai bun recuperator: Madalin Potcoava (Dinamo Bucuresti)
 
Toate rezultatele inregistrate in cadrul Turneului Final al Campionatului National U20, masculin, precum si toate statisticile oficiale, pot fi vizualizate pe
http://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/u20/#mbt:17-300$f&group=162991:17-303$f&stage=162991:$t&0=1

Parteneri