Foto

Ultima strigare in EuroChallenge

U-Mobitelco BT Cluj-Napoca isi va lua astazi "la revedere" de la EuroChallenge, o victorie in ultima reprezentatie de pe scena europeana tragand cortina intr-o maniera de rasunet pentru blazonul gruparii din Ardeal.

"Cantecul de lebada" al campionilor Romaniei va fi in compania rusilor de la Enisey Krasnoyarsk, formatie pe care jucatorii lui Marcel Tenter au reusit sa o invinga in friguroasa Siberie, cu scorul 81-73, in urma cu trei saptamani.

Fara sperante pentru o calificare in fazele superioare ale EuroChallenge si cu lotul decimat de accidentari (Mihai Silvasan, Tyler Morris si Paul Chetreanu-Don) clujenii sunt resemnati, insa oficialii din Ardeal privesc partea plina a paharului.  Aruncati intr-o grupa extrem de puternica din care au facut parte Elan Chalon, detinatoarea Cupei Frante, belgienii de la Antwerp Giants si rusii de la Enisey Krasnoyarsk, Silvasan si compania au putut sa isi masoare fortele la nivel continental.

"Indiferent de sansele de calificare, un club care se respecta are obiective individuale si de echipa atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Asadar, acest meci va fi unul foarte interesant, deoarece va fi tratat din toate punctele de vedere la fel de serios cum a fost tratat si primul meci al campaniei europene, pentru ca doar asa ne atingem scopul participarii! Cand incepi sa joci regulat impotriva unor adversari mai experimentati si mai atletici decat cei pe care ii intalnesti in campionatul nostru, rezultatul nu poate sa fie decat unul pozitiv", a declarat secundul Dragos Curtifan pentru site-ul oficial al echipei de pe Feleac.

De asemenea, intaintea meciului din aceasta seara si internationalii Mihaia Paul si Santa Szabolcs au prezentat un bilant al campaniei europene:  "Cred ca am avut o prestatie curajoasa in EuroChallenge, doar ca s-a vazut lipsa de experienta in cupele europene. Din pacate nu am reusit sa ne calificam, am fost oarecum aproape, adica in ultimele doua meciuri depindea de noi, jucam acasa, dar din pacate nu am reusit. Dupa ce terminam aceasta campanie europeana vom fi putin mai odihniti, iar apoi cred ca se va vedea in campionat experienta acumulata in aceste meciuri cu echipe puternice din Europa. Pe rusi i-am batut si acolo, speram sa castigam si aici. Acum din pacate avem si probleme de lot, dar tinand cont ca jucam acasa trebuie sa castigam", a punctat coordonatorul de joc al lui Mobitelco.

Cu gandul tot la victorie, pivotul Santa Szabolcs a declarat ca o victorie cu rusii ar inseamna foarte mult pentru moralul echipei: "In cupele europene este total diferit fata de campionat, sunt meciuri mult mai tari, ritmul de joc este altul, dar ma bucur ca am debutat in Eurochallenge, din pacate nu am putut sa ajut echipa asa cum mi-am dorit. Se putea si mai rau, dar si mai bine. Cu siguranta vrem sa iesim din aceasta acompetitie cu capul sus, sa fie o victorie frumoasa si sa ii facem pe fani bucurosi. Daca vom castiga, ne va ajuta din punct de vedere moral si in campionat," a incheiat centrul de 2,10 metri.


Reamintim ca meciul dintre U-Mobitelco BT Cluj-Napoca si Enisey Krasnoyarsk, ultimul din Grupa E a EuroChallenge, va fi transmis in direct de la ora 19:00 de postul sport.ro.

Parteneri