Foto

Ultimele verificari pentru tricolori inaintea debutului FIBA Eurobasket 2017

Reprezentativa de seniori a Romaniei va participa in finalul acestei saptamani la un puternic turneu international ce va avea loc la Riga, “vulturii” urmand sa-si masoare fortele cu puternicele selectionate ale Lituaniei (18 august) si Letoniei (20 august). In prezent, nationala noastra pregatita de antrenorul principal Marcel Tenter se antreneaza in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, urmand ca in data de 17 august sa plece spre Riga de pe Aeroportul International “Henri Coanda” din Bucuresti.
 
Mai putin de trei saptamani ne despart de startul celui mai mare eveniment ce va fi gazduit de Romania, reflectoarele Salii Polivalente din Cluj-Napoca urmand sa se aprinda in data de 1 septembrie pentru primul meci al Grupei C din cadrul FIBA Eurobasket 2017. Prezenta la Cluj-Napoca in aceaste zile pentru a pune la punct ultimele detalii tehnico-tactice stabilite de antrenorul principal Marcel Tenter, nationala Romaniei va pleca, joi dimineata, spre Riga, unde va participa la ultimul turneu international de verificare, in cadrul caruia se va confrunta cu puternicele representative ale Lituaniei (18 august – ora 19:30) si Letoniei (20 august – ora 19:30).
Pe de alta parte, dornic sa cristalizeze cat mai repede nucleul de joc pentru Eurobasket, antrenorul principal Marcel Tenter a redus zilele trecute la 15 efectivul de jucatori, ultimul plecat acasa fiind extrema Iulian Orbeanu.
Astfel, in cantonamentul de pregatire al nationalei Romaniei pentru participarea la turneul final continental au mai ramas doar 15 sportivi, dupa cum urmeaza:
 
Vlad MOLDOVEANU
Andrei MANDACHE
Alexandru OLAH
Emanuel CATE
Rolland TOROK
Catalin BACIU
Nandor-Levente KUTI
Bogdan NICOLESCU
Radu VIRNA
Jordan WATSON
Titus NICOARA
Radu PALICIUC
Catalin PETRISOR
Octavian POPA-CALOTA
Adrian TUDOR
 
Totodata, mentionam ca staff-ul tehnic al nationalei Romaniei pentru FIBA EuroBasket 2017 este format din:
 
Marcel TENTER – antrenor principal
Milorad PEROVIC – antrenor secund
Scott SIMPSON – consultant in strategie si analiza
Marko STOJANOVIC – preparator fizic
Radu CHEREGI – scouter
Razvan MELINTE – doctor
Adrian RESTEMAN – kinetoterapeut
Nicolae NITA – fizioterapeut
Marius TOMA – team manager
Constantin IOAN – antrenor coordonator
Claudiu FOMETESCU – antrenor federal
Traian Racu – ofiter de presa

Dupa meciurile de verificare din Letonia, “vulturii” revin in tara in data de 21 august, urmand sa intre in linie dreapta cu pregatirile de la Cluj-Napoca pentru o participare cat mai buna la FIBA Eurobasket 2017.
Reamintim ca nationala Romaniei participa dupa o absenta de trei decenii la intrecerile continentale, tricolorii fiind distribuiti in Grupa C a FIBA Eurobasket 2017, alaturi de campioana en-titre, Spania, dar si de Croatia, Cehia, Ungaria si Muntenegru. Programul complet al meciurilor pe - http://www.fiba.com/eurobasket/2017
 
Totodata, pentru cei care doresc sa urmareasca evolutiile “Gigantilor Europei” in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca si nu si-au achizitionat inca biletele de acces, va reamintim ca acestea pot fi cumparate prin intermediul cunoscutelor retele Eventim, MyTicket si BLT. Nu mai amana si comanda acum:
 
Comanda bilete sau abonamente de pe Eventim - http://www.eventim.ro/ro/artist/fiba-eurobasket-2017-1522/profile.html
 
Comanda bilete sau abonamente de pe MyTicket - https://www.myticket.ro/eurobasket2017/
 
Comanda bilete sau abonamente de pe BLT - https://www.blt.ro/eurobasket-2017.html

Parteneri