Foto

Ultimul gong din sezonul regular al EuroChallenge

Cele patru reprezentante ale baschetului masculin romanesc in cupele europene, CSU Ploiesti, Gaz Metan Medias, BC Timisoara si BCM U Pitesti, vor bifa, marti seara, ultimele jocuri din faza grupelor EuroChallenge. Avand deja calificarea asigurata, Gaz Metan Medias va evolua pe terenul Khimik Yuzhne, de la ora 18:00, intr-un meci care va decide castigatoarea Grupei D. Singura echipa care va juca pe teren propriu, CSU Ploiesti, va primi replica gruparii Keravnos Nicosia, de la ora 19:00, intr-o partida care este capitala pentru ciprioti in privinta calificarii din Grupa B. Sperante infime de accedere in faza superioara mai are si BC Timisoara, care va evolua pe terenul rivalei Szolnoki Olaj, intr-un joc care poate decide ocupanta locului secund din Grupa F. Nu in ultimul rand, BCM U Pitesti isi va incheia stagiunea europeana pe terenul echipei Mons-Hainaut, dar soarta calificarii a fost deja decisa, Paris Levallois si Okapi Aalstar avand deja asigurate “biletele” pentru grupele din optimile de finala.
 
Calificare asigurata
 
In urma rezultatelor deosebite intregistrate in Grupa D, Gaz Metan Medias este prima echipa autohtona care va evolua in grupele din optimile de finala ale EuroChallenge, sezonul 2012/2013. Cu vizele pentru faza superioara in buzunar, Gaz Metan Medias va evolua, marti seara, fara nici un fel de presiune pe terenul gruparii Khimik Yuzhne (Ucraina), singura miza importanta a jocului care va incepe la ora 18:00 fiind doar fotoliul de lider al grupei. Dar iata cum arata clasamentul Grupei D inaintea ultimei etape:

1. Gaz Metan Medias – 9 puncte
2. Khimik Yuzhne – 8 puncte
3. Tartu Rock – 7 puncte
4. JDA Dijon – 6 puncte
 
Sperante infime

Chiar daca a pierdut si jocul de pe teren propriu cu EWE Oldenburg, BC Timisoara a ramas cu sanse infime de calificare in faza urmatoare din intrecerea continentala datorita infrangerii surprinzatoare a echipei Szolnoki Olaj, care a fost depasita pe teren propriu de Lami-Ved Kormend, cu scorul de 94-83. Astfel, in urma rezultatelor de pana acum, EWE Baskets Oldenburg este deja calificata, in vreme ce Szolnoki Olaj, Lami-Ved Kormend si BC Timisoara se lupta pentru locul secund, banatenii avand nevoie insa de o victorie la scor, marti seara, pe terenul rivalei Szolnoki Olaj, coroborata cu o infrangere a Lami-Ved Kormend in fata liderului, pentru a mai spera la pozitia secunda din Grupa F. Dar iata cum arata clasamentul Grupei F inaintea ultimelor jocuri:

1. EWE Oldenburg – 10 puncte
2. Lami-Ved Kormend – 7 puncte
3. Szolnoki Olaj– 7 puncte
4. BC Timisoara – 6 puncte

“Arbitrii” in Grupa B
 
Campioana Romaniei, CSU Ploiesti, a devenit un arbitru important in batalia pentru calificarea din Grupa B, gruparea pregatita de Vladimir Arnautovic urmand sa evolueze, marti seara, pe teren propriu, cu incepere de la ora 19:00, impotriva echipei cipriote Keravnos Nicosia. Desi nu au eusit sa sparga gheata in actualul sezon continental, ploiestenii vor avea un rol decisiv in economia calificarii, adversarii de marti seara, Keravnos Nicosia, avand nevoie de o victorie la Brazi, coroborata cu un esec al finlandezilor de la Kataja pe terenul celor de la Samara, pentru a accede in faza grupelor din optimile de finala. Dar iata cum arata clasamentul Grupei B inaintea ultimei etape:

1. Krasnye Krylia – 10 puncte
2. Joensuun Kataja – 8 puncte
3. Keravnos – 7 puncte
4. CSU Asesoft Ploiesti – 5 puncte
 
Decembrie, ultimul bal
 
Intr-o grupa in care lupta calificarii s-a incheiat din etapa trecuta, Paris Levallois si Okapi Aalstar fiind deja “urcate” in optimile de finala, BCM U Pitesti isi va incheia evolutia din cupele europene, urmand sa joace, marti seara, de la ora 20:30, pe terenul belgienilor de la Mons-Hainaut. Astfel, intr-un joc fara miza, pitestenii au ocazia sa predea “Lanterna rosie” a grupei E si sa razbune, astfel, esecul din jocul tur. Dar iata cum arata clasamentul Grupei E inaintea meciurilor de marti seara:
 
1. Paris Levallois – 9 puncte
2. Okapi Aalstar – 8 puncte
3. Belfius Mons-Hainaut – 7 puncte
4. BCM U Pitesti – 6 puncte

Parteneri